IT

Telereform i EU må reforhandles

Viviane Reding, talsmann for EUs telekommisær, sier at telekomreformpakken er for viktig til å veltes av dagens tilbakeslag.
Viviane Reding, talsmann for EUs telekommisær, sier at telekomreformpakken er for viktig til å veltes av dagens tilbakeslag. Bilde: Frederic Sierakowski
6. mai 2009 - 16:22

– Når en del av reformen blir avvist, sendes hele pakken tilbake for nye forhandlinger, sier Cathrine Trautmann, en fransk sosialist i EU-parlamentet.

Reformpakken har tre deler, og alle ble onsdag godtatt av EU-parlamentet.

Vanskeligere tillegg

Men medlemmer av den grønne fraksjonen og den liberale fraksjonen, i tillegg til noen uavhengige medlemmer av forsamlingen, fikk gjennomslag for et tillegg som var ment å skulle styrke internettbrukeres rettigheter.

Tillegget skal gjør det vanskeligere for myndighetene å kutte internettilgangen til kunder som er mistenkt for ulovlig nedlasting eller andre lovbrudd.

Ifølge tillegget skal ikke tilgangen kuttes før saken er behandlet i rettsapparatet.

For viktig

EUs teleministre møtes 12. juni og kan da godkjenne tillegget, dersom de ønsker å unngå nye forhandlingsrunder.

– EU-kommisjonen skal nå sammen med ministerrådet se om det er mulig å komme til enighet om dette 12. juni. Denne reformpakken er altfor viktig til å veltes av denne saken, sier en talsmann for EUs telekommissær Viviane Reding.

Reformen skal oppdatere de eksisterende telelovene, som kom på plass før den store økningen i bredbånd, Wifi og mobiltelefoner.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.