IKT

Telepris for kommunikasjon

PRISVINNER: Professor Ramjee Prasad ved Universitetet i Ålborg ble tildelt Telenors forskningspris for 2005 under teknologifestivalen Technoport i Trondheim.
PRISVINNER: Professor Ramjee Prasad ved Universitetet i Ålborg ble tildelt Telenors forskningspris for 2005 under teknologifestivalen Technoport i Trondheim.Bilde: Wadscek Kusnierrczyk

Ramjee får prisen for sin sterke innsats innen trådløs og personlig kommunikasjon.

Konsernsjef Jon Fredrik Baksaas i Telenor delte ut prisen under en festforestilling i Olavshallen i Trondheim 19. oktober, i regi av teknologikonferansen Technoport 2005.

- Professor Prasad er en forsker i verdensklasse som har gitt vesentlige bidrag til internasjonal forskning, både akademisk og organisatorisk, sier formann i priskomiteen, direktør Berit Svendsen i Telenor Nordic.Aktiv prisvinner

Prasad er forfatter eller medforfatter av 16 bøker, og har en publikasjonsliste på mer enn 500 publikasjoner.

Han har vært svært aktiv som initiativtaker og bidragsyter til viktige konferanser, og vært drivende i å skape internasjonale akademiske og industrielle nettverk.

Han har også gjort mye for å fremme forskning i Ålborg gjennom å involvere både universiteter og industri.Personaliserte tjenester

Prasad var tidlig ute med å formulere en visjon for området Personal Area Networks, et nøkkelkonsept for å kunne tilby fleksibel tilgang til multimediainnhold og personaliserte tjenester.

Det innebærer for eksempel at brukerne når de måtte ønske det kan få tilgang til sin egen epost eller TV-innhold på en tilgjengelig terminal der de befinner seg.

Prasads arbeid har hatt klar betydning for teknologiutviklingen, for å etablere forståelse for selve konseptet og for å utvikle det. Han er en foregangsmann i forhold til fremtidig mobilkommunikasjon etter UMTS. Hans arbeid vil få stor betydning fremover, heter det i priskomiteens begrunnelse.

Professor Prasad ble født i India i 1946 og har arbeidet med ulike sider av telekom-området i India, Tanzania, Nederland og Danmark. Han har vært tilsatt ved Universitetet i Ålborg siden 1999, der han nå leder Center for TeleInFrastructure (CTIF).

Les mer om:
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.