IT

Telenors satsing i India har kostet 22 milliarder

Og er kun verdt 4,5 milliarder.

Telenors satsing i India har vært alt annet enn en storsuksess. 22 milliarder er brukt, og analytikere mener virksomheten ikke er verdt mer enn 4,5 milliarder.
Telenors satsing i India har vært alt annet enn en storsuksess. 22 milliarder er brukt, og analytikere mener virksomheten ikke er verdt mer enn 4,5 milliarder. Bilde: Reuters/Scanpix
1. apr. 2014 - 08:23

Satsingene i nye land har etter at Jon Fredrik Baksaas ble konsernsjef i 2002, ikke vært spesielt vellykkede, viser Telenors egne tall som Dagens Næringsliv har sammenstilt og gjort beregninger av.

Feilslått

Ifølge avisen er satsingen i India verst. Den har kostet 22 milliarder kroner, men virksomheten er ifølge analytikere ikke verdt mer enn 4,5 milliarder, skriver avisen.

– Når det gjelder India er det helt kul umulig å konkludere med at dette ikke har vært en feilslått investering, sier analytiker Espen Torgersen i Carnegie til avisen.

Annerledes

Han understreker imidlertid at «Baksaas har stått ved roret for et meget vellykket og veldrevet selskap som har gitt god avkastning for aksjonærene».

I Telenor erkjenner man at satsingen i India ikke har gått helt som planlagt.

– Vi må erkjenne at India har utviklet seg annerledes enn vi trodde da vi gikk inn, sier kommunikasjonsdirektør Pål Kvalheim, som svarer på vegne av Baksaas.

Les også:

Derfor nekter Telenor å betale millionregningen til TDC

Telenor selger datterselskap for 1,5 milliarder

1000 Telenor-basestasjoner får nye 4G-frekvenser  

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.