IT

Telenors klage avslått på ny

Konsernsjef Jan Fredrik Baksaas og hans Telenor nådde ikke frem med sin klage i Russland. De må fortsatt betale over 11 milliarder til Farimex.
Konsernsjef Jan Fredrik Baksaas og hans Telenor nådde ikke frem med sin klage i Russland. De må fortsatt betale over 11 milliarder til Farimex. Bilde: Falch, Knut
Stein Jarle Olsen
28. apr. 2009 - 12:40

Telenors mareritt i Russland ser ikke ut til å ta noen ende.

Telenors datterselskap Telenor East Invest er dømt til å betale Farimex Products en erstatning på 1,72 milliarder USD, drøyt 11 milliarder norske kroner.

Les mer om saken: Milliardsmell for Telenor

Klaget

Farimex har fått tillatelse til å tvangsinndrive disse pengene, blant annet ved å selge Telenors aksjer i det russiske mobilselskapet VimpelCom – FØR Telenor har fått sjansen til å anke dommen.

Disse aksjene er allerede blitt tatt i arrest.

Telenor har klaget på dette vedtaket og fått avslag én gang.

I dag fikk de avslag på ny, denne gang av en domstol i Tyumen i Vest-Sibir, opplyser selskapet i en pressemelding.

Ny klage

Førstkommende torsdag kommer neste kapittel i Telenors Russland-saga.

Da skal en ny domstol i Moskva fortsette behandlingen av Telenor East Invests anmodning om å pålegge namsmannen å stanse innkrevingen av erstaningsbeløpet.

Vet ikke

Pressetalsmann Dag Melgaard i Telenor sier til Teknisk Ukeblad at de ikke helt riktig vet hva som vil skje på torsdag.

– Dette er jo dag to av den høringen som startet 19. april, og dommeren har bedt om å få kommentarer fra VimpelCom. Særlig mer enn det vet vi ikke akkurat nå.

Han sier at den russiske namsmannen ikke vil få noen penger fra Telenor, og at det derfor fortsatt er en åpning for at aksjene som er tatt i arrest skal selges.

Alvorlig

Nærings- og handelsminister Sylvia Brustad har tidligere uttalt at hun vil slåss for Telenors interesser i Russland.

– Også utenriksminister Jonas Gahr-Støre har vært veldig klar på at dette er den mest alvorlige bilaterale saken mellom Norge og Russland for tiden. Og det hjelper at myndighetene uttrykker sterk bekymring for dette. Det kan medvirke til at det ikke skjer noe ulovlig underveis, sier Melgaard.

– Ser man noen ende på dette?

– Nei og ja, vi håper jo det. Men det virker ikke foreløpig som om vi er i land, for å si det sånn. Avgjørelsen i dag er jo bare en liten greie, hovedhøringen på selve ankesaken skal jo ikke opp før 26. mai. Det er bare for vår del å gjøre alt vi kan for at ingen skal forgripe seg på våre verdier.

Les også: Brustad vil slåss for Telenor

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.