Telenor viser vei for Renault

Telenor viser vei for Renault
Bilde: Per Erlien Dalløkken

For et år siden ble Telenor Connexion valgt som leverandør av kommunikasjonsløsningen Carwings i elbilen Nissan Leaf.

Les saken: Telenor-innmat i Nissan Leaf

Nå har det heleide datterselskapet til Telenor kapret en storkontrakt med også Nissans alliansepartner Renault som nå ruller ut sine første elbiler på det europeiske markedet.

Hele Europa

Telenor Connexion blir leverandør av det telematiske bindeleddet mellom hver enkelt elbil, som er utstyrt med et SIM-kort, og Renaults globale datasenter, varsler selskapet i en pressemelding.

Hovedfunksjonen er å la bileieren sjekke batteristatus og styre lading med mobiltelefon eller pc og få hjelp til å finne nærmeste ladepunkt.

I tillegg vil det komme abonnementsløsninger som gir ytterligere funksjoner som fjerndiagnostisering, flåtestyring, veihjelp og så videre.

I første omgang gjelder dette elbilene Fluence ZE og Kangoo ZE i hele Europa. Men også to modeller med forbrenningsmotor skal kobles opp; Kangoo og Master.

Tre år

Telenor Connexion AB ble stiftet for tre år siden med mål om å ta en ledende posisjon i markedet for maskin-til-maskin-kommunikasjon (M2M).

I tillegg til nevnte Nissan og Renault har selskapet fra før store aktører som Volvo, Daimler, TomTom, Omron, Scania, Qualcomm Enterprise Services, Hitachi og Securitas på kundelista.

Hovedkontoret er i Stockholm, mens utviklingssenteret er i Karlskrona.

Hovedfunksjonen er å la bileieren sjekke batteristatus og styre lading med mobiltelefon eller pc og få hjelp til å finne nærmeste ladepunkt. Foto: Per Erlien Dalløkken Per Erlien Dalløkken