IT

Telenor vil ha Windows Phone

Windows Phone 7 appellerer til Telenor.
Windows Phone 7 appellerer til Telenor. Bilde: Microsoft
24. mai 2011 - 08:48

At Telenor og Microsoft er gode venner på telesiden er ingen nyhet. De har lenge samarbeidet som det som kalles samordnet kommunikasjon, hvor PC-en og mobiltelefonen er de foretrukne terminalene.

Telenor har boltret seg i iPhone siden de fikk lov å distribuere den, men nå vil de videre og denne gangen er det Windows Mobile som er interessant.

Har tro

Selv om Microsoft har snudd på helen og laget et helt nytt operativsystem, som ennå har til gode å vise seg som en verdig konkurrent til Apple og Google, er analytikerne enige om at Microsoft kommer til å bli store på mobiler.

Det vil samarbeidet med Nokia og de andre mobilprodusentene som støtter, eller vil støtte operativsystemet, og Microsofts enorme tilstedeværelse i både forretningsverdenen og på det private markedet sørge for.

Økosystem

– Det er dette nye og åpne økosystemet med plass til et bredt utvalg av ulike deltakere som appellerer til oss i Telenor. En telefon i dag er mer enn en et stykke maskinvare, sier konserndirektør for strategi og innovasjon i Telenor, Morten Karlsen Sørbye.

Microsoft tror, ikke uventet, at Windows Phone har alt som skal til for å skape en veldig god opplevelse og at de og Telenor og sammen med Nokia kan levere på løftene.

Vil vokse voldsomt

– Analytikere mener at Windows Phone vil være nummer to i markedet om fire år, sier Klaus Holse Andersen i Microsoft.

Siden lanseringen i oktober i fjor har det kommet mer enn 15 000 apps til plattformen og nye apps og spill dukker opp i et tempo på rundt 100 om dagen.

I Norge har det ikke vært mye fart i plattformen, men operativsystemet er ennå ikke lansert på norsk og det begrenser de tjenester slike mobiler har tilgang til her i landet.

Når Microsoft lanserer på norsk senere i år er det ventet mye større interesse.

Les mer om:
Share icon
Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.