IT

Telenor varsler to ukers mobiltrøbbel

Telenor skal oppgradere 10.000 basestasjoner, men nedetiden vil oppleves sterkest i Oslo-området, siden det er der trafikken i nettet i utgangspunktet er størst.
Telenor skal oppgradere 10.000 basestasjoner, men nedetiden vil oppleves sterkest i Oslo-området, siden det er der trafikken i nettet i utgangspunktet er størst. Bilde: Colourbox.com
24. juni 2011 - 08:47

Telenor skal bytte ut basestasjoner i Oslo og varsler i den forbindelse at det kan bli problemer med mobilnettet i hovedstaden de neste to ukene.

Stor oppgradering

Telenors dekningsdirektør Bjørn Amundsen forstår at folk kan bli irriterte.

– Uansett hvor vi skrur ned en basestasjon i en times tid, vil en del få brudd. Vi oppgraderer hele mobilnettet og i Oslo vil det være ferdig om én-to uker, sier Amundsen til P4.

Les også: Her er synderen bak mobilsammenbruddet

10.000 basestasjoner

Telenor skal også bytte ut basestasjoner i resten av landet.

Til sammen er det snakk om 10.000 basestasjoner. Men problemene vil være verst i Oslo og Akershus, hvor det vil være uunngåelig å oppleve brudd i perioder.

Det skyldes at det er så høy trafikk og så mange mobilbrukere i denne regionen.

Les også:

Kartlegger mobil sårbarhet

Telenor setter inn strakstiltak etter mobiltrøbbel

Les mer om:
Share icon
Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.