IKT

Telenor-telefon til sjøs

Finn Halvorsen
16. mai 2006 - 10:23

MCP ble etablert som en kriseløsning etter at Ericsson la ned sin mobiltelefonvirksomhet i Grimstad i 2002.

Nå har Telenor lagt frem et bud som verdsetter selskapet til 260 millioner kroner.

Bedriftsetableringen kan dermed vise seg å ha vært en meget god kriseløsning for de tre gründerne Knut Fjellheim, Trygve Sten Gustavsen og Alf S. Aanonsen, også økonomisk.

Tungt inne

Bedriften utviklet seg forholdsvis sakte de første par årene, men utviklingen skjøt fart etter en emisjon på 38 millioner kroner våren 2004. Telenor sikret seg da 38,6 prosent av aksjene.

Nå vil de altså kjøpe ut de øvrige aksjonærene. Ifølge Agderposten vil Telenor tilby 270 kroner per aksje, og ytterligere 130 kroner dersom selskapet utvikler seg i henhold til oppsatte planer for resten av året. Det betyr at hver av de tre gründerne kan sette rundt 11 millioner kroner inn på kontoen dersom handelen går i orden.Mobil om bord

MCP utvikler teknologi som gjør det mulig å bruke mobiltelefonen om bord i skip uansett hvor skipet måtte befinne seg.

MCP har per i dag installasjoner om bord i 31 skip og ytterligere et titall skip i ordre. I skrivende stund venter de på avgjørelse om de får kontrakt med Carnival, som er verdens største passasjerskipsrederi med i alt 13 fartøyer.

4x omsetningsvekst

MCP har i dag ca 40 ansatte. Omsetningen i fjor var ca 20 millioner kroner, men for inneværende år er det budsjettert med en omsetning på 80 millioner.

MCPs teknologi kan også brukes i andre markedet og til andre tjenester en mobilkommunikasjon.

Ett eksempel kan være overvåking av containere, både med hensyn på temperatur og fuktighet, men også om uvedkommende har vært inne i dem.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.