DATATELE

Telenor soper inn penger på deg

MOBILEN DRAR INN PENGER: Telenor har nå hele 105 million kunder. Dette gjør dem til verdens 11 eller 12 største mobiloperatør.
MOBILEN DRAR INN PENGER: Telenor har nå hele 105 million kunder. Dette gjør dem til verdens 11 eller 12 største mobiloperatør.Bilde: Illustrasjonsfoto
Trond Heggelund
26. okt. 2006 - 11:17

Telenor-sjef Jon Fredrik Baksaas har all grunn til å smile på vei til banken. Før skatt tjente Norges desidert største tele- og IT-konsern hele 6,1 milliarder kroner i tredje kvartal.

I tredje kvartal i år økte Telenors driftsinntekter med 35 prosent sammenliknet med tredje kvartal i 2005.

Forbedret sine marginer

- Jeg er glad for å kunne presentere et sterkt operasjonelt og finansielt kvartal. Vi kan vise til svært gode resultater med fortsatt høy vekst i abonnement og driftsinntekter kombinert med en rekordhøy EBITDA-margin. De fleste av våre virksomheter forbedret sine marginer sammenliknet med samme kvartal i fjor, sier Telenors konsernsjef, Jon Fredrik Baksaas.

EBITDA som betyr fortjeneste før renter, skatt, avskrivninger og amortisering.

105 millioner mobilkunder

I løpet av kvartalet økte totalt antall mobilabonnement med ni millioner til 105 millioner.

Telenor markerte en milepæl i september da selskapet passerte 100 millioner abonnement. Ved slutten av tredje kvartal hadde Telenors mobilvirksomheter til sammen 105 millioner abonnement, beregnet på 100 prosent basis.

Dette inkluderte 2,3 millioner abonnement fra Telenor Serbia, som ble konsolidert fra 1. september.

Leder bredbåndsløpet

Mer enn 50 prosent av norske husstander har bredbåndstilknytning og nesten 20 prosent er uten tradisjonell fasttelefon.

I løpet av kvartalet økte antall xDSL-abonnement i Norge med 15 000 til 542 000. Telenor er markedsleder innen bredbånd i Skandinavia, med totalt 1,1 millioner privatabonnement ved utgangen av tredje kvartal.

Forventer fortsatt vekst

Basert på de gode resultatene og den positive utviklingen i tredje kvartal 2006, er utsiktene for året justert sammenliknet med forrige kvartalsrapport.

For 2006 forventer Telenor en inntektsvekst på rundt 35 prosent og en EBITDA-margin før andre inntekter og kostnader på rundt 36 prosent.

Les mer om: