IT

Telenor ser mot Afrika

PAKKER KOFFERTEN: Jon Fredrik Baksaas i Telenor skal til Barcelona for å møte resten av verdens mobilelite.
PAKKER KOFFERTEN: Jon Fredrik Baksaas i Telenor skal til Barcelona for å møte resten av verdens mobilelite. Bilde: Telenor
Leif Hamnes
20. juni 2008 - 11:15

Kanskje ikke overraskende, har Telenor rettet sine øyne mot det afrikanske kontinentet i jakten på nye områder å ekspandere i. Det kom klart fram under Telenors kapitalmarkedsdag i går, skriver Dagens Næringsliv.

Les også: Mobilfeber herjer i Afrika

– Vi ser på utvalgte områder i Afrika, men vi er samtidig klar over at vi kan møte noen utfordringer, sa Baksaas.

Mer spesifikt sikter den norske telekomgiganten seg inn mot land sør for Sahara.

Omdømmerisiko

Ny ekspansjon i mindre utviklede områder gir grobunn for nye og potensielt omdømmebelastende forhold, slik selskapet nylig har opplevd i Bangladesh.

– Det er en balansegang. Vi må føle oss komfortable med det vi ser av risiko i forbindelse med etiske forhold, politisk stabilitet i landet og faren for korrupsjon, utdyper konserndirektør for den nordiske delen av virksomheten, Morten Karlsen Søby.

Som Øst-Europa

Karlsen Søby opplyser til DN at Telenor vurderer å gå inn i afrikanske selskaper både som minoritets- og majoritetseier.

– Vi er her litt tilbake til der vi var i Øst-Europa og Asia da vi startet vår internasjonale vekst, sier han.

Flere om beinet

Konsernsjef Baksaas har ved flere tilfeller også tidligere uttalt at Afrika kan være et interessant satsingsområde. Men Telenor er langt fra ensomme å være interessert i å ta del i den sterke veksten.

Ved et møte i Rwanda i fjor høst avslørte GSMA at mobiloperatørene planlegger å investere over 50 milliarder dollar i Afrika sør for Sahara de kommende fem årene.

Men det vil ta tid for markedet er mettet. Over 300 millioner afrikaner bor fortsatt i områder som helt savner mobildekning.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.