IT

Telenor revurderer emisjon

Telenor-sjef Jon Fredrik Baksaas revurderer finansieringsalternativene for oppkjøpet i India.
Telenor-sjef Jon Fredrik Baksaas revurderer finansieringsalternativene for oppkjøpet i India. Bilde: Telenor

Telenor meldte i slutten av oktober at de hadde inngått en bindende avtale om å kjøpe opp 60 prosent av selskapet Unitech Wireless i India for over 7 milliarder kroner.

Utbygging

I tillegg ville utbygging av infrastruktur medføre store kostnader for Telenor, og det ble derfor annonsert at staten skulle inn gjennom en fortrinnsrettet emisjon på 12 milliarder kroner.

– Statens hovedmål med eierskapet i Telenor er å bidra til en god langsiktig industriell utvikling av selskapet, noe som også framkommer i Eierskapsmeldingen fra desember 2006. På denne bakgrunn, og som en stor og langsiktig eier i Telenor, er vi positive til å delta med vår forholdsmessige andel, sa nærings- og handelsminister Sylvia Brustad den gang.

Kritikk

Kritikken mot statsemisjonen haglet, og Høyre, FrP, Venstre og Senterpartiet skal ha vært svært kritiske til statens medvirkning i kjøpet.

I dag annonserte Telenor at de vil "vurdere alternative måter å finansiere investeringen på, inkludert den tidligere annonserte emisjonen."

– Kommer dette som følge av den massive kritikken mot den planlagte emisjonen?

– Det kommer som følge av en helhetsvurdering, der vi har fordøyd reaksjonene fra markedet, sier informasjonssjef Scott Engebrigtsen i Telenor.

Les også: Vil stanse Telenor-emisjon

Uvisst når

Han sier at man ikke har satt noe konkret tidspunkt for en beslutning rundt finansieringen.

– Men emisjonen skulle jo foretas i løpet av første kvartal 2009, og det er derfor naturlig at en beslutning vil måtte tas i tide før det, sier Engebrigtsen.

Deutsche Bank er oppnevnt som uavhengig finansiell rådgiver.

Les også: India kan bli kostnadsbombe

Les mer om:
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.