IT

Telenor outsourcer barnearbeidskontroll

ÅPNET FESTEN: Konsernsjef Jon Fredrik Baksaas kom, sa noen ord og gikk for å rekke et fly hjem til Norge. Han kunne likevel feire at Telenor er blitt verdens sjette største mobiloperatør. Imponerende!
ÅPNET FESTEN: Konsernsjef Jon Fredrik Baksaas kom, sa noen ord og gikk for å rekke et fly hjem til Norge. Han kunne likevel feire at Telenor er blitt verdens sjette største mobiloperatør. Imponerende! Bilde: Trond Heggelund
Dag Yngve Dahle
15. mai 2008 - 07:52

Telenor overlater nemlig til mobiloperatører sine rundt om i verden å sjekke om arbeidsforholdene hos underleverandørene er tilfredsstillende.

Benekter rapporter

- Vi finner fra tid til annen mindre brudd på reglementet for helse-, miljø og sikkerhet (HMS). Men vi har aldri oppdaget slike alvorlige forhold som det vi nå ser i Bangladesh, sier informasjonsdirektør Pål Kvalheim i Telenor til Aftenposten.

Ifølge Kvalheim har mobiloperatørene aldri rapportert om barnearbeid, dårlig sikkerhet for ansatte eller skadelig forurensing.

Det var i den danske TV-dokumentaren "Et tårn av løfter" det kom fram at barn jobber for Telenors underleverandører i Asia.

- Selskaper som Telenor har plikt til å sjekke også underleverandørene. Det er en kjent sak. Vi har hatt mange lignende eksempler hvor underleverandører til blant annet IKEA og Hennes & Mauritz har brukt barnearbeidere, sier ILO-rådgiver Hasse Berntsen hos FN-sambandet.

Barn jobber for Telenor

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.