IKT

Telenor øker i Ungarn

Telenor eier i dag 25,8 prosent av aksjene i Pannon GSM. Nå vil selskapet kjøpe resten av aksjene i den ungarske mobiloperatøren fra nederlandske KPN, finske Sonera og danske Tele Danmark Communications (TDC).

KPN, Sonera og TDC har inngått en intensjonsavtale med Telenor Mobile om å selge sine andeler for til sammen en milliard euro, eller vel åtte milliarder kroner. Basert på denne kjøpesummen vil alle aksjene i Pannon GSM ha en verdi på 10,8 milliarder kroner, skriver Telenor i en pressemelding.

– Vi har fulgt Pannon GSM fra oppstarten i 1993/94. Selskapet er i en vekstfase, og med eiermessig kontroll ønsker vi å bidra til videre vekst og gode resultater for Pannon GSM, som allerede er nest størst på det ungarske markedet. Kjøpet er i tråd med vår strategi om å øke vårt eierskap i mobilselskapene i den internasjonale porteføljen, sier Arve Johansen, administrerende direktør i Telenor Mobile og visekonsernsjef i Telenor ASA.

– Pannon GSM er et særdeles attraktivt selskap, og befinner seg i et marked med meget gode vekstmuligheter, sier stedfortredende konsernsjef i Telenor ASA, Jon Fredrik Baksaas.

Pannon GSM har en markedsandel på om lag 40 prosent i det ungarske markedet.

Les mer om: