IT

Telenor også med 3G-turbo

25. okt. 2007 - 13:54

-Vi lanserer nå vår versjon av Turbo-3G, sier Berit Kjøll og bruker glatt begrepet for HSDPA som NetCom brukte da de lanserte sitt nett før sommeren.

Telenor går rett på 3,6 Mbit/s-varianten av HSDPA og lanserer fire ulike abonnement fra 499 kroner per måned og ned til 75 kroner per dag som brukerne uten abonnement kan benytte.

Edge i bakkant

Telenor lover å ha oppgradert 1600 basestasjoner i løpet av året. Dermed blir de dekningsleder på HSDPA, selv om det neppe kan konkurrere med dekningen til ICE som bruker 450 MHz.

– Vi kan jo ikke garantere hastigheten. Den vil selvsagt variere med hvor mange som er koblet opp og hvor langt det er til basestasjonen, men vi bygger ut der hvor folk ferdes samtidig som de kan falle tilbake til Edge eller teknologi med lavere hastighet der det ikke er HSDPA- dekning, sier Kjøll.

25 prosent

Telenor vil ha god HSDPA-dekning i de fire største byene og i tillegg til de 17 viktigste vintersportsstedene fra begynnelsen av november. Det vil gi 25 prosent befolkningsdekning. I januar kommer også en lang rekke nye byer.

-Turbo 3G er rettet mot folk på farten, men også folk på hybel eller kunder med ISDN og analoge modemer. Vi ser ikke på dette som et alternativ til ADSL. Det viktigste er at folk får frihet til å gå på nettet hvor de enn er og de kan laste ned mye raskere eller se på TV på mobilen. Til sammen vil de ulike teknologiene gi oss 97 prosent dekning i Norge, sier Kjøll.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.