IKT

Telenor og NRK hånd i hånd

Avtalen er inngått mellom utviklingsdivisjonen NRK Futurum og Telenors FSN prosjekt (Full Service Network).

– Sammen skal vi bidra til at Norge vil ligge i fremste rekke når det gjelder å fylle bredbåndet med interessant innhold. Vi skal utvikle både spennende og nyttige tjenester, som raskt kan kommersialiseres og tilbys kundene. For en innholdsleverandør som NRK og teleoperatør som Telenor, er dette en vinn-vinn situasjon, sier Telenors konserndirektør for teknologi, Berit Svendsen.

– Vi skal utnytte dagens sterke markedsposisjon som Norges fremste multimedieprodusent til å ta en vesentlig posisjon i et tidlig bredbåndsmarked. En avtale med Telenor FSN er et viktig skritt i riktig retning for å nå målet, sier Svein Prestvik, direktør i NRK Futurum.

Avtalen er i første omgang knyttet opp til et pilotprosjekt i Telenor FSN. Utvalgte kunder i borettslag i Oslo, Bergen og Trondheim tester i disse dager ut TV, film, e-læring og Internett over en ADSL tilknytning.

Videoene i pilotprosjektet overføres med en kapasitet på 1,5 Mbit/s. Dette gir bra TV-kvalitet og er overlegen den Internett-kvalitet som mange vanligvis tilbyr.

Pilotforsøket tester også ut en forretningsmodell med nye betalingsløsninger. Det innebærer at kundene kan betale innholdet direkte til innholdsleverandører via et felles betalings-, sikkerhets- og dokumentasjonssystem. En slik forretningsmodell vil sikre innholdsleverandører helt nye muligheter til å tjene penger på innhold.

Les mer om: