IT

Telenor og NetCom får 3G-konkurrent

Bilde: SIEMENS

– Dette er en svært viktig milepæl for oss og Tele2. Vi kan nå jobbe videre med å erobre den viktige posisjonen som en sterk utfordrer til Telenor og Netcom-TeliaSonera i Norge, sier konsernsjef Ingvild Myhre i Network Norway i en pressemelding.

Potensielle samarbeidspartnere har ventet på dette, opplyser konsernsjefen.

– Vi har hatt dialog med en rekke virksomheter som har ventet på at vi skulle sikre oss en 3G-lisens. Nå er vi der, noe som betyr at det er mye å glede seg over for kvalitets- og prisbevisste kunder i tiden framover, sier Myhre.

Økt konkurranse

Samferdselsminister Liv Signe Navarsete er glad for å se en ny utfordrer i det norske mobilmarkedet.

– Det vil kunne bidra til økt infrastrukturkonkurranse utover de tilbyderne som hittil har bygget 3G-mobilnett i Norge. En ny tilbyder som bygger eget nett vil gi bedre konkurranse, et styrket tjenestetilbud til forbrukerne, og samtidig kunne gi bedre mobildekning, sier Navarsete.

Eneste tilbyder

Samferdselsdepartementet opplyser at det kun ble mottatt ett bud i auksjonen, på 47 millioner kroner fra Mobile Norway AS (tidligere Automobil Invest AS), Network Norways utbyggingsselskap.

Den formelle frekvenstildelingen vil først skje senere, etter at innbetalingen er i orden og departementet har undersøkt om Network Norway oppfyller alle vilkårene for auksjonen.

Network Norway samarbeider med Tele2 om å bygge ut et norsk mobilnett, og betjener både bedrifts- og privatmarkedet. Selskapet har operatøravtaler med Lyse, Telipol og One Call.

Les mer om:
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.