IT

Telenor: – Nedtur i 2009

SPÅR NULLVEKST: - Festen er over, på tide å tenke kostnadskontroll, konkluderer Telenor-sjef Fredrik Baksaas om 2009.
SPÅR NULLVEKST: - Festen er over, på tide å tenke kostnadskontroll, konkluderer Telenor-sjef Fredrik Baksaas om 2009. Bilde: Falch, Knut

Driftsresultatet i fjerde kvartal endte på 3,6 milliarder kroner.

Det er en økning på 300 millioner i forhold til samme periode året før, men likevel lavere enn analytikerne ventet.

Omsetningen i fjerde kvartal endte på 26,3 milliarder kroner, opp fra 23,7 milliarder i fjor.

Utlandet drar opp

Telenors konsernsjef Jon Fredrik Baksaas melder om at trenden fra tredje kvartal fortsatte inn i det fjerde, med sterke marginer i flere virksomheter.

Les også:

– Dette gjaldt spesielt i Serbia og Bangladesh, og Telenor Pakistan har igjen styrket seg i fjerde kvartal. Antall abonnement i våre mobilvirksomheter økte med 5,5 millioner i løpet av kvartalet, og er nå totalt 164 millioner, sier Baksaas.

Nedturen kommer

For 2009 er forventningene derimot lavere.

– Telekom-sektoren har hittil blitt mindre påvirket av den globale økonomiske nedgangen enn andre bransjer, men vi forventer et mer utfordrende forretningsklima framover. Som følge av dette vil vi i 2009 fokusere på kostnadseffektivitet og investeringskontroll, sier Baksaas.

For 2008 samlet hadde Telenor et driftsresultat på 15,2 milliarder kroner, opp fra 14,98 milliarder i fjor. Omsetningen økte fra 92,4 milliarder til 97,2 milliarder.

Kjører videre i India

Det har på forhånd vært knyttet spenning opp mot Telenors videre strategi i India, spesielt finansieringen.

– Vi har besluttet å finansiere investeringen i Unitech Wireless i India gjennom en kombinasjon av kontanter generert fra virksomhetene og ny gjeld. Telenor vil foreslå at det ikke betales utbytte til aksjonærene for 2008. Videre er det styrets intensjon at det ikke foreslås utbytte for 2009. Dette understreker behovet for et sterkt fokus på kontantstrøm i virksomhetene, uttaler Baksaas.

Les også: Telenor dropper utbytte

Telenor revurderer emisjon

India kan bli kostnadsbombe

Les mer om:
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.