IKT

Telenor-napp i Portugal

21. des. 2000 - 09:58

Hovedaksjonæren (55 prosent) i Oni Way er det portugisiske telekomselskapet Oni SGPS. Telenor Mobile Communications er eneste mobiloperatør i samarbeidsselskapet.

De resterende 25 prosent i selskapet er fordelt mellom en rekke strategiske partnere, bl.a. en ledende portugisisk mediebedrift og det nasjonale spanske energiverket Iberdrola.

Oni Way var den eneste nye operatøren som fikk UMTS-lisens i Portugal. For Telenor vil det bety investeringer i underkant av 1,5 milliarder kroner over de neste fem årene.

– Dette er Telenors fjerde UMTS-lisens. Vi er svært tilfreds med lisensen i Portugal, og Telenor vil sette inn alle tilgjengelige krefter på å sikre Portugal konkurransedyktige og rimelige UMTS-tjenester, sier Arve Johansen, administrerende direktør i Telenor Mobile Communications AS. Foruten Norge og Portugal, er Telenor med i UMTS-dansen også i Tyskland og Østerrike. Telenordia, som Telenor eier sammen med British Telecom, nådde forøvrig ikke opp i Sverige.

De øvrige tre UMTS-lisensene i Portugal ble tildelt GSM-operatørene TMN, Telecel og Optimus.

Les mer om:
Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.