IT

Telenor med verdens første fly-mobilsamtale

FLY ME TO THE MOON: Og med mobilen online under hele turen!
FLY ME TO THE MOON: Og med mobilen online under hele turen! Bilde: COLORBOX/BERTRAND BECHARD
Trond Heggelund
26. mars 2008 - 10:05

Du har sikkert hørt flyvertinna mase om at du må slå av mobiltelefonen med en gang fest-stetebeltet-skiltet blir slått på.

Snart kan dette være historie, dersom vi skal tro AeroMobile som er et joint venture mellom Telenor og ARINC, og et direkte resultat av et forsknings- og innovasjonsprosjekt i Telenor.

Med mobilen til Casablanca

Den første mobilsamtalen ble foretatt fra Emirates sin flyvning EK751 den 20. mars mellom Dubai og Casablanca, etter godkjennelse fra alle relevante luftfartsmyndigheter.

Med systemet fra AeroMobile installert i flyet skal du som passasjer trygt kunne bruke din egen mobiltelefon på samme måte som du gjør på bakken.

Mobilbruken faktureres fra din mobiloperatør i henhold til operatørens takster for internasjonal trafikk.

Nye inntekter på gang

Telenor mener dette markerer starten for bruk av mobiltelefoni og datatjenester på fly. Hver dag flyr mer enn en million flypassasjerer på rutefly over hele kloden.

Og det er dette som gjør at Telenor sine pengetrillere har fått vann på mølla og dollartegn i øynene.

Sterk etterspørsel

Telenor hevder at markedsundersøkelser viser en sterk etterspørsel etter mobilkommunikasjon på fly blant passasjerer, spesielt blant forretningsreisende og andre som reiser mye.

Ring fra mobilen også i lufta

- Folk flest ønsker å ha mulighet til å kunne kommunisere i alle situasjoner, også mens de flyr. I tillegg til å ha mobilvirksomheter i tolv land, har Telenor lang erfaring fra satellittbasert kommunikasjon, som er sentralt for mobilkommunikasjon om bord på båter og fly, sier Bjarne Aamodt, styreleder i AeroMobile og Senior Vice President i Telenor.

Forlengelse av Telenors mobile tjenestetilbud

- AeroMobile er en naturlig forlengelse av Telenors mobile tjenestetilbud, og vi er stolte av å være verdensledende på dette nye markedet gjennom AeroMobile, sier Bjarne Aamodt, styreleder i AeroMobile og Senior Vice President i Telenor, sier Aamodt.

Før Bjarne Aamodt kom til Telenor var han toppsjef for Alcatel STK.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.