DATATELE

Telenor må stenge mobilnett

ALVORLIG: Studentopprøret i Bangladesh har ført til at 300 er skadd og en drept på under en uke.
ALVORLIG: Studentopprøret i Bangladesh har ført til at 300 er skadd og en drept på under en uke. Bilde: colourbox.com
Mona Strande
23. aug. 2007 - 08:40

Telenor, som er største aksjonær i mobilselskapet Grameen Phone med 62 prosent, har fått beskjed av myndighetene om å ta ned sitt mobilnett i Bangladesh med umiddelbar virkning.

Grameen Phone er en av Telenors mest lønnsomme internasjonale satsninger.

Får ikke kontakt

Et studentopprør som startet ved Dhaka University for tre dager siden har spredt seg til andre universiteter i landet, og antall skadde har nådd 300. En person er drept så langt.

Telenor har selv problemer med å komme i kontakt med sine ansatte i landet. Kommunikasjonsdirektør Kai Rosenberg i Telenor sier til Dagens IT at de har blitt bedt om å stenge ned mobilnettet, men han kan ikke bekrefte om oppfordringer er fulgt ennå.

- Oppfordringen gjelder alle mobiloperatørene i landet, og ettersom nettet uansett er veldig belastet, vet vi ikke om nettet er tatt ned, sier Rosenberg.

Portforbud

Planen er at myndigheten gradvis vil åpne mobilnettet igjen onsdag kveld, og fra klokken 21 er målet at det skal være i normal drift.

Det er innført portforbud i Bangladesh på kvelds- og natterstid. Grunnet ferieavvikling er det kun seks norske Telenor-ansatte i landet for øyeblikket.

Telenor har utarbeidet kriseplaner for alle sine selskaper i utlandet, men en slik plan er ennå ikke iverksatt i Bangladesh.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.