IT

Telenor kåret til verdens beste

MOBILKONGE: Til tross for dårlige resultater og aksjefall gjør Telenor-sjef Jon Fredrik baksaas det meget bra med den internasjonale mobilsatstingen.
MOBILKONGE: Til tross for dårlige resultater og aksjefall gjør Telenor-sjef Jon Fredrik baksaas det meget bra med den internasjonale mobilsatstingen. Bilde: Trond Heggelund

Dette er Sustainability Yearbook

  • Bak Sustainability Yearbook står PriceWaterhouseCoopers og det uavhengige kapitalforvaltningsselskapet Sustainable Asset Management (SAM).
  • Hvert år blir de 2500 største selskapene (basert på Dow Jones globale indeks) invitert til å delta i evalueringen SAM Corporate Sustainability Assessment.
  • Bare de øverste 15 prosentene i hver av de 57 SAM-sektorene kvalifiserer til opptak i Sustainability Yearbook.


- Vi er stolte og beæret over å bli kåret til det beste mobilselskapet i Sustainability Yearbook 2008. Vår systematiske satsing på samfunnsansvar har vært enda bedre enn i fjor, og vi er nå den ledende aktøren innenfor vår sektor. Dette viser at Telenors kontinuerlige arbeid med samfunnsansvar har vært vellykket, og denne anerkjennelsen er svært gledelig for alle som jobber med disse spørsmålene. Vi skal fortsette å jobbe aktivt for å bli enda bedre, sier fungerende informasjonsdirektør i Telenor, Ola Jo Tandre.

Les også: Har blitt verdens sjette største mobiloperatør

Les også: Telenors mobilfest du gikk glipp av (på Mobile World Congress)

Knuste svenskene

Utmerkelsene fra Sustainable Asset Management AG (SAM) gjenspeiler også Telenors resultater på Dow Jones bærekraftindeks, heter det i en pressemelding fra konsernet.

I 2007 ble Telenor for første gang utpekt til sektorleder på mobil telekommunikasjon, etter å ha vært blant de ledende selskapene på indeksen i seks år.

Blant kandidatene var

  • BCE
  • Vodafone Group
  • SK Telecom
  • TeliaSonera

Best i mobilsektoren

Telenor scoret høyt både når det gjaldt de økonomiske og samfunnsmessige dimensjonene, og fikk SAM Silver Class.

Dette var det beste resultatet i mobilsektoren, og Telenor var det eneste selskapet som fikk denne utmerkelsen.

Fikk også to andre utmerkelser

I år er det også to nye utmerkelser man kan få: SAM sektorleder (SAM Sector Leader) og SAM sektor-pådriver (SAM Sector Mover).

I mobilsektoren gikk begge utmerkelsene til Telenor. Sektorleder-utmerkelsen går til det selskapet som er best skikket til å gripe de mulighetene og håndtere den risikoen som ligger i den økonomiske, miljø- og samfunnsmessige utviklingen i sektoren.

Utmerkelsen sektor-pådriver går til det selskapet som i størst grad har forbedret sine prestasjoner når det gjelder bærekraft siden i fjor.

Les mer om:
Kommentarer:

Vi har byttet system for artikkelkommentarer. For å opprette brukerkonto, registrerer du deg med BankID.