MOTOR

Telenor-innmat i Nissan Leaf

21. des. 2010 - 14:48

Når Nissan Leaf nå i 2011 lanseres i Europa og etter hvert også Norge, er det Telenor Connexion som leverer kommunikasjonsløsningen, melder selskapet i en pressemelding .

Fjernstyrt strøm

Telenor blir leverandør av det telematiske bindeleddet mellom hver enkelt elbil og Nissans datasenter. Dette systemet har bilprodusenten selv døpt Carwings.

Via dette kan bileieren med mobiltelefon eller pc sjekke batteristatus og styre lading og klimaanlegg.

Årets bil

I november ble Nissan Leaf kåret til årets bil i Europa for 2011. Dette er første gang en elbil får en slik anerkjennelse.

Dette er årets bil

Faktisk er Leaf kandidat til en tilsvarende pris i Europa. Der har den for øvrig elektrisk konkurranse i den ladbare hybriden Chevrolet Volt. Prisen deles ut på bilmessen i Detroit, NAIAS, på nyåret.

Svensk

Nissan-kontrakten er langt fra det første inntoget på automotiveindustrien til Telenor Connexion. Det heleide datterselskapet til Telenor har sitt utspring i Sverige. Nettopp bilprodusenter som Volvo og Scania var, og er fortsatt, tunge samarbeidspartnere. I tillegg leverer selskapet til Daimler.

Telenor Connexion AB ble stiftet for ganske nøyaktig to år siden med mål om å ta en ledende posisjon i markedet for maskin-til-maskin-kommunikasjon (M2M). Hovedkontoret er i Stockholm, mens utviklingssenteret er i Karlskrona.

Les også:

Mobilsnakk mellom maskiner

Connexion-sjef utnevnt

Carwings kaller Nissan det telematiske systemet som Telenor Connexion skal levere til de europeiske Leaf-ene.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.