IKT

Telenor holder grepet

11. okt. 2001 - 11:05

Selv om statistikken kommer i seneste laget, peker Jensen på at den i hvert fall er to måneder tidligere enn i fjor.

Statistikken viser at Telenors markedsandel går ned, men svært sakte. Telenor hadde i år 2000 fremdeles 88,5 prosent av abonnentene og 81,4 prosent av trafikken. For mobiltrafikk har Netcoms markedsandel stabilisert seg på 36 – 37 prosent. Fra 1. november innføres nummerportabilitet for mobiltelefoner. Dette vil kunne forrykke forholdet mellom de to, samt bringe flere konkurrenter på banen.

Statistikken foreligger både i papirversjon og internettversjon. Det nye i år er at nettversjonen inneholder regneark som betyr at brukerne kan arbeide videre med tallene. En analysedel med femårs prognoser for fastnett og treårs prognoser for mobiltelefoni er også inkludert i år.

– Vi ser generelt at trafikk og kapasitet går oppover. Bruken av internett og SMS utgjør en betydelig økning, sier Jan-Petter Sæther, seniorrådgiver i PT.

Antall mobilabonnement passerte allerede for to år siden fastnett-abonnement. På grunn av flere kanaler pr abonnement var det likevel flere fastnettkanaler. Men i løpet av år 2000 passerte også mobilkanaler antall fastnettkanaler.

– Likevel tilsvarer mobiltrafikken bare for 1/6 av trafikken i fastnettet. Dette antyder kanskje at mobilprisene er for høye, sier Sæther, som venter en dramatisk økning i mobiltrafikken når prisene blir lavere.

Les mer om:
Share icon
Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.