IT

Telenor fikk tilslaget på indiske mobillisenser

Kan fortsatt drive mobilvirksomhet i India.

Telenor med konsernsjef Jon Fredrik Baksaas kan fortsette å drive mobiltelefonvirksomhet i India.
Telenor med konsernsjef Jon Fredrik Baksaas kan fortsette å drive mobiltelefonvirksomhet i India. Bilde: NTB scanpix
14. nov. 2012 - 16:29

Selskapet skal betale 4,2 milliarder kroner for seks av telekomsirklene som indiske myndigheter la ut på auksjon mandag, hvorav 33 prosent betales i første avdrag.

Telenor er tildelt 5 MHz-frekvenser i Andhra Pradesh, Uttar Pradesh Øst, Uttar Pradesh Vest, Bihar, Gujarat og Maharashtra.

Avklaring

Konsernsjef Jon Fredrik Baksaas peker på at kjøpet sikrer fortsatt tilstedeværelse i India, noe som er viktig for Telenors vekststrategi.

– De nye lisensene innebærer en avklaring av den usikre situasjonen våre kunder, operatører og partnere har vært gjennom. Vi ser nå fram til et mer forutsigbart og stabilt regulatorisk miljø, sier Baksaas.

Innbyggertallet i de seks områdene er om lag 600 millioner.

– I dag har vi vunnet frekvenser i seks av de mest folkerike sirklene i India. Dette er også områder der vi allerede har en sterk posisjon og hvor vi ser det største potensialet for fortsatt vekst og lønnsomhet. Alle disse sirklene er allerede på god vei til å levere på de finansielle målene om å gå i balanse i 2013, sier Sigve Brekke, som leder Telenors virksomheter i Asia.

– Besto testen

Brekke sier at de ti månedene med usikkerhet etter at Telenor ble fratatt lisensene har satt organisasjonen på prøve.– Ved å bestå den testen på en god måte har et sterkere, tryggere og mer kompetent team nå vunnet tilbake retten til å fortsette, sier han.Telenor fortsetter å overføre de forretningsmessige verdiene fra Uninor til det nye selskapets gjenværende 34 millioner kunder.

Det norske konsernet fikk ikke nye lisenser i Mumbai, Kolkata og Vest Bengal. I disse sirklene vil driften opphøre i henhold til indiske lover og reguleringer.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.