IT

Telenor endrer mobilstrategi

GRATIS INTERNT: - Med mobilt bedriftsnett kan bedriftens medarbeidere ringe hverandre gratis mobil til mobil mot en månedsavgift på 39 kroner per bruker, sier Abraham Foss, leder for bedriftsmarkedet i Telenor.
GRATIS INTERNT: - Med mobilt bedriftsnett kan bedriftens medarbeidere ringe hverandre gratis mobil til mobil mot en månedsavgift på 39 kroner per bruker, sier Abraham Foss, leder for bedriftsmarkedet i Telenor. Bilde: Finn Halvorsen
Finn Halvorsen
4. juni 2009 - 14:54

– Vi har hatt eksterne partnere tidligere også. Men det er første gang vi åpner mobilnettets programmeringsgrensesnitt slik at det er mulig for partnere å integrere tjenester fra mobilt bedriftsnett inn i sine egne løsninger, sier Abraham Foss, leder for bedriftsmarkedet i Telenor.Gjensidige fordeler

Han sier at de ønsker å jobbe annerledes for å skape større innovasjon nærmere kundene.

– Dette er et konkret uttrykk for at vi vil plassere oss tettere sammen med våre partnere. Det skaper nye forretningsmodeller både for oss og dem. Dessuten ønsker Telenor å ta del i et inntjeningspotensial som ligger utenfor vår kjerneforretning, sier Foss.Partnere klare

Mobilt bedriftsnett er Telenors største enkeltsatsing mot bedriftsmarkedet noen gang. Det blir en felles tjenesteplattform for både mobil og fasttelefoni.

Telenor har allerede inngått avtale med flere hussentralleverandører, som Alcatel-Lucent, Telefonselskapet og CBK Telecom.

Også flere andre aktører er i ferd med å godkjenne sine løsninger.

I tillegg har Tønsberg-firmaet Proweb utviklet en mobil CRM-løsning, og BluePosition har laget en integrasjon mellom mobilt bedriftsnett og Microsoft Ofdfice Communications Server.

Les mer om:
Share icon
Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.