IT

- Telenor driver prissamarbeid

Dag Yngve Dahle
11. okt. 2007 - 09:52

Tidligere denne uka kom nyheten om at Canal Digital og Viasat har inngått en satellittavtale om i fellesskap å tilby de fem største TV-kanalene til alle sine parabolkunder.

Pepper

RiksTV får dermed sterkere konkurranse enn tidligere.

Det reagerer Espen Thorsby, administrerende direktør i RiksTV, på. Han anklager nå RiksTV-eier Telenor, som eier Canal Digital, for ulovlig prissamarbeid.

– De bruker sin egen markedsmakt til å få TV 2 til en bedre pris enn oss andre, sier Espen Thorsby til Dagens Næringsliv.

Han er ikke i tvil:

Ingen støtte

– De facto har de laget en avtale som innebærer et prissamarbeid. Dermed bruker de sin markedsmakt til å skaffe seg bedre pris på TV 2 enn oss andre. Dette er konkurransedrivende, sier Thorsby til avisa.

Telenor eier RiksTV sammen med TV2 og NRK.

Konkurransetilsynet er ikke enig i kritikken.

– Selskapene har avtalt at de vil la være å inngå eksklusivavtaler med TV 2. Dette kan komme forbrukerne til gode. For det andre er dette avtaler som gjelder hva som skal skje på innkjøpssiden hos selskapene. Konkurranseloven retter seg først og fremst mot prissamarbeid i forhold til kunden, sier Jostein Skaar, avdelingsdirektør i Konkurransetilsynet.

Nå får du alle kanalene

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.