IT

Telenor bytter ut hele mobilnettet

Telenor vil bytte ut infrastrukturen i mobilnettet sitt i Norge.
Telenor vil bytte ut infrastrukturen i mobilnettet sitt i Norge. Bilde: Sebastien Nogier
Stein Jarle Olsen
5. nov. 2009 - 08:31

Telenor annonserer i dag at de vil skifte ut hele infrastrukturen for mobiltjenester i Norge, for å "skape grunnlaget for fleksible og kostnadseffektive tjenester til kundene".

Største noen gang

Huawei og Starent Networks er valgt som teknologileverandører.

Avtalen omfatter blant annet multibasestasjoner for 2G, 3G og 4G og digitalisering av hele radionettet.

– Dette er den største fornyelsen av det norske mobilnettet vi noen gang har foretatt, og skaper et solid fundament for videreutvikling av tjenester og tjenestekvalitet i Telenors mobilnett. Hovedmålet er å gi våre kunder bedre og mer innovative tjenester over hele landet. Med bedre, mener vi både kapasitet, hastighet og stabilitet, sier Ragnar Kårhus, leder av Telenor Norge i en pressemelding.

Kvalitet

Utskiftningen av infrastrukturen representerer dog kun en moderat økning av investeringene over de neste to årene, og vil deretter gi kostnadsbesparelser.

– Det var en jevn konkurranse mellom leverandørene, men til syvende og sist var det Huawei og Starent Networks som gikk seirende ut. Teknisk kvalitet, troverdighet i forhold til omfattende utskiftning av utstyr, samt kommersielle betingelser var i kombinasjon avgjørende, sier Kårhus.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.