MOBIL

Telenor åpner 4G på iPhone 5

iPhone 5 og iPad med 4G kan nå brukes enkelte steder i Telenors 4G-nett.

Marius ValleMarius ValleJournalist
9. mars 2013 - 14:18

Telenor melder at de nå har åpnet for 4G-bruk med iPhone 5 og iPad i deres 4G-nett. Det betyr imidlertid ikke at du kan få 4G-hastigheter alle steder Telenor har 4G-dekning.

Grunnen til at iPhone 5 ikke har fungert på 4G til nå er at de frekvensene telefonen støtter ikke er utbredt i Norge. Mens NetCom og Telenor stort sett har bygget ut nettet sitt i 2600 MHz-båndet, støtter iPhone 5 ikke denne frekvensen.

LES OGSÅ: Test av iPhone 5

Den støtter imidlertid 4G i 1800 MHz-båndet, som i mindre grad har vært bygget ut. NetCom har bygget ut dekning på denne frekvensen enkelte steder i Norge, så i teorien skal iPhone 5 kunne brukes enkelte steder i deres nett. Men NetCom tilbyr ikke 4G-støtte til mobiltelefoner i det hele tatt.

Det Telenor egentlig introduserer er dermed 4G-nett på 1800 MHz-båndet, som iPhone 5 kan kobles til. Telenor tar godt i, og skriver i pressemeldingen at dette er "en merkedag i norsk mobilhistorie".

En hel del andre telefoner støtter for øvrig også denne frekvensen, og vil kunne nyte godt av utbyggingen.

1800 MHz flere steder

Telenor åpnet denne uken 4G-nett i Tromsø, og da på 1800 MHz-frekvensen. I dag har de også åpnet 1800 MHz-frekvensen i deler av Lillestrøm og noen steder i Oslo.

Videre melder de at kommunene Bykle, Bærum, Hemsedal, Hol, Kragerø, Kristiansand, Kvam, Lørenskog, Oppdal, Ringsaker, Rælingen, Sigdal, Skedsmo, Tromsø, Trysil og Øyer i dag har steder med 1800 MHz-dekning.

Det er altså de færreste iPhone 5-, iPad 4- eller iPad Mini-kundene som får tilgang til 4G. I alle fall med det første. Operatøren melder at "de mest sentrale delene av Oslo, Bergen Trondheim og Stavanger vil være oppgradert allerede før sommerferien".

Videre skal samtlige steder Telenor har 4G-dekning bygges ut med 1800 MHz-båndet i løpet av året. Alle steder de bygger ut i år vil støtte disse frekvensene.

Kilde: Pressemelding

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.