PROSJEKTER

Telemark-ordførere vil ha fart på E134

Ordførerne ber samferdselsdepartementet framskynde fem utbedringsprosjekter på E134, for å bidra til positiv sysselsetting i regionen.

Ordførere i Telemark mener det er flere utbedringsprosjekter på E134 i regionen, som egner seg som støttetiltak under Korona-epidemien.
Ordførere i Telemark mener det er flere utbedringsprosjekter på E134 i regionen, som egner seg som støttetiltak under Korona-epidemien.
Jarle SkoglundJarle SkoglundJournalist
30. mars 2020 - 13:39

Ringvirkningene av korona-epidemien blir store og vil vare i lang tid. Det er derfor helt avgjørende å sikre aktivitet i andre sektorer, skriver fire ordførere i tidligere Telemark-kommuner i et brev til samferdselsministeren.

Ordførerne mener at en effektiv måte å bidra til å sikre slik aktivitet, er å forsere store og små samferdselsprosjekt i Telemark-regionen. De har derfor samlet en liste over veiprosjekter, og ber departementet om å sørge for at de kan settes i gang så fort som mulig. Slik beskriver ordførerne prosjektene:

E134 Seljestad - Vågslid (Nye Haukelitunneler)
Dette prosjektet ligger inne i gjeldende NTP, og er ferdig regulert. Oppstart av første del Seljestad - Røldal (Liamyrane) kan forseres med statlige midler.

E134 Høydalsmo
Restbevilgning på 20 millioner gjør det mulig å fullføre prosjektet inn til kryss ved
døgnoppstillingsplass for tungtransporten.

E134 Seljord - Brunkeberg
Opprinnelig et delprosjekt i E134 Seljord - Åmot, ferdig regulert.
Oppstartsbevilgning i revidert statsbudsjett gjør det mulig med oppstart etter sommeren.

E134 Haukelifjell skisenter - kolonneoppstillingsplass
Dette prosjektet gjør det mulig å prioritere tunge kjøretøy og Haukeliekspressen, og er viktig for å få næringstransporten over fjellet, siden den kan kjøre i dårligere vær enn personbiler. Dette er et prioritert tiltak fra NLF. Reguleringsplanen er godkjent, så det er mulig med rask oppstart hvis det bevilges penger i revidert statsbudsjett.

E134 Særensgrend-Kjeringdalen-Bøgrend
Strekningen har hatt flere stygge ulykker hver vinter, noe som fører til stengt vei og dermed store problemer for nyttetransporten. Statens vegvesen har laget forslag for strekningen.

Brevet til samferdselsdepartementet er underskrevet Seljord-ordfører Beate Marie Dahl Eide, Tokke-ordfører Jarand Felland, Kvitseid-ordfører Bjørn Nordskog og Vinje-ordfører Jon Rikard Kleven.

Store mengder kvikkleire har ført til betydelig økte kostnader for jernbaneutbyggingen gjennom Moss sentrum.
Les også

Ny milliardsprekk for jernbaneutbyggingen i Moss

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.