ARKIVNYHETER

Telekonferanse via Bluetooth

I fjor sommer skrapte de tre gründerne Geir Solem, Per Knudsen og Erlend Brekke sammen 140 000 kroner og startet selskapet med det meget spesielle navnet Imagine noWire AS. Siden den gang har de brukt all sin tid på å utvikle et trådløst mobilt konferansesystem.

- Vi mener at vår løsning er ganske unik, både i Norge og internasjonalt. Bruk av Bluetooth-teknologi muliggjør en kompakt og mobil konstruksjon, sier en optimistisk Geir Solem. Så optimistiske er de tre gründerne at de i januar gikk inn med ytterligere 160 000 kroner. I tillegg har de også mottatt etableringstilskudd fra Statens nærings- og distriktsutviklingsfond.

Brekke og Knudsen har begge bakgrunn fra et selskap i samme bransje, Gemini Communications i Trondheim. - Dette selskapet er nå kun et produksjonsselskap, sier Solem, som selv er fersk NTNU-ingeniør.

Dobbelt trådløst

Solem forklarer at deres første produkt er en meget kompakt høyttalende konferansetelefon helt fri for nett- eller telekabler beregnet for 5 - 6 personer i et møterom. Kommunikasjonen foregår først via Bluetooth til mobiltelefon og derfra til samtalepartnere andre steder via mobiltelefonnettet.

Produktet er i disse dager under uttesting og skal være på markedet i juni. Solem og hans kolleger tar mål av seg til å selge 2000 enheter på det skandinaviske markedet i løpet av året, men prisen vil de foreløpig ikke ut med.

Når det gjelder produksjon, sier Solem at de vurderer å starte et eget produksjonsselskap, men dette er ennå ikke endelig avgjort.

Flere ben

Senere vil det også være aktuelt å utvikle et mer komplett konsept hvor flere slike enheter settes i et større system for å kunne brukes i større konferanserom. Systemet kan også benyttes som et trådløst nettverk både for tale og data.

- Vi føler også at vi besitter bred kompetanse for bruk av Bluetooth i kommersielle produkter. Denne kompetansen ønsker vi etter hvert også å kunne tilby andre bedrifter som ønsker å komme raskt i gang med prosjekter. Vi håper å kunne etablere oss som et kompetansesenter på området, sier Solem.

Han forteller også at de har planer som går i andre retninger enn konferansetelefoner. Det pågår konkrete samtaler med potensielle samarbeidspartnere, men foreløpig er ingen avtaler inngått.

Les mer om:
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.