NYHETSBREV

Telekomm til tre nye Statoil-plattformer fra ABB

Leveransene inkluderer datanettverk, overvåkningskameraer, værtjenester, radar, navigasjon, radiosystemer og ulike kommunikasjonsbaserte sikkerhetssystemer.

ABB leverer telekommunikasjon til Statoil-plattformene Aasta Hansteen, Gina Krog og Mariner til en verdi av 390 millioner kroner (Ill. Statoil).
ABB leverer telekommunikasjon til Statoil-plattformene Aasta Hansteen, Gina Krog og Mariner til en verdi av 390 millioner kroner (Ill. Statoil).
11. mars 2014 - 23:23

ABB setter produkter og systemer sammen i en helhetlig telekommunikasjonsløsning, etter Statoils krav til design og dokumentasjon.

Les: Gina Krogh får mesterlig monitorering, satser tungt på integrerte operasjoner (IO)

Har også rammeavtale

Mariner og Gina Krog blir bunnfaste plattformer med stålunderstell, hvor topsidemodulene blir bygget ved Daewoo Shipbuilding & Marine Engineering (DSME).

Aasta Hansteen er en sylindrisk, såkalt SPAR-plattform, som for første gang blir brukt på norsk sokkel. Topsidemodulen skal bygges av Hyundai Heavy Industries.

ABBs leveranser vil pågå ut 2015. Totalverdien på kontraktene er på 390 millioner kroner.

De kommer i tillegg til en eksisterende rammeavtale som ABB har med Statoil for modifikasjon og vedlikehold av telekommunikasjonssystemer alle norske offshoreinstallasjoner hvor selskapet er operatør.

Les: Statoils automatiseringssjef vil har bedre tilstandskontroll for både automatiserings- og produksjonsutstyret

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.