IKT

Telekom-dager

Den første uken av oktober vil hovedstaden preges av telekomaktiviteter. Oslo Internet & Telecom Week fra 2. - 4. oktober består av en rekke ulike arrangementer og tilbud.

Utstillingen Telecom Expo 2001 finner sted i Oslo Spektrum. Her vises bredden i norsk telekombransje. Det handler om kommunikasjon i alle former; mobil-, fast- og trådløs kommunikasjon. Det dreier seg både om kommunikasjon mellom teknologier og kommunikasjon mellom mennesker, om nødvendig og nyttig kommunikasjon, og om kommunikasjon for fornøyelsens skyld.

Jubileum

I år er det 125 år siden Alexander Graham Bell patenterte telegrafen. Norsk Telemuseum markerer dette med et historisk show som har fått navnet juBELLeum.

Internett og ny teknologi innen informasjonsteknologi har åpnet en mengde nye forretningsmuligheter. Internet World Norway vil sammen med den internasjonale konferansen eScandinavia fokusere akkurat dette. Da eScandinavia i fjor gikk av stabelen i København, samlet konferansen 400 deltagere fra en rekke land.

Linux-forum

Linux ble kanskje aldri en Windows-dødare, men dominerer fullstendig i enkelte miljøer. Konferansen Linux-forum forteller hva Linux er, hvem systemet henvender seg spesielt til, og hvordan det best utnyttes.

En aften er også satt til rekrutteringsaften hvor studenter fra hele landet inviteres spesielt til utstillerne på Telecom Expo. Her får de anledning til å presentere seg selv for potensielle arbeidsgivere i IT-bransjen.

Smarthus

Smarthusforum skal vise hvordan de ulike teknologiene møter hverandre og fungerer sammen i et hjem. Selv om det meste allerede finnes på markedet, har de aldri tidligere vært knyttet opp mot hverandre i et praktisk prosjekt som dette.

Gjennom prosjektet har norske IT-bedrifter funnet nye, spennende grunnlag for samarbeid, og kanskje blir vi vitne til spiren til en viktig milepæl i norsk IT-historie. I smarthus-utstillingen på TelecomExpo 2001 deltar KanKan, Intelli, Telenor Mobil, Hewlett Packard, Screen Media, Ascom, Wicom og Art of Taste.

Et smarthus sørger for at du ikke bruker mer energi enn du må for å ha det varmt, lyst og trivelig når du er hjemme. Når familien er på jobb og skole går huset i dvale, men ikke før det har gjort en sjekk av at alt er som det skal når du forlater det. Smarthuset vet om vinduene er lukket, at ikke kaffetrakteren eller strykejernet er på, og sørger for at du blir varslet hvis noe oppstår mens du er borte. Du kan få beskjed når et bud ringer på døra, når vaskemaskinen lekker, eller at barna har kommet hjem fra skolen.

Les mer om: