IT

Tele2 kjøper Network Norway

Adm. dir. Haakon Dyrnes i Tele2 får rundt en halv million nye kunder om Tele2 nå kjøper Network Norway.
Adm. dir. Haakon Dyrnes i Tele2 får rundt en halv million nye kunder om Tele2 nå kjøper Network Norway. Bilde: Tele2
Stein Jarle Olsen
22. juli 2011 - 08:48

Tele2 og Network Norway har gjennom selskapet Mobile Norway samarbeidet for å bygge ut et tredje mobilnett i Norge.

Oppkjøp

Nå har Tele2 blitt enige med Orkla, Hafslund Venture II og Katalysator Telekom om å kjøpe deres eierinteresser i Network Norway, tilsvarende 66,65 prosent av aksjene i selskapet.

Prisen er totalt 890 millioner svenske kroner, noe som verdsetter hele Network Norway til cirka 1450 millioner norske kroner.

– Oppkjøpet av Network Norway vil gjøre Tele2 til den klart tredje største mobiloperatøren i det norske telekommarkedet, med over en million kunder, og gir oss den operative brekkstangeffekten vi trenger for å sluttføre utrullingen av Norges tredje mobilnett, sier Norden-sjef Thomas Ekman i Tele2 i en pressemelding.

Vil ha alt

Network Norway hadde ved utgangen av 2010 en total mobil kundebase på 485.000, og Tele2 melder om at de kommer til å tilby samme pris til de resterende aksjeeierne.

– Vi har hatt et bra samarbeid med Network Norway gjennom vårt joint venture Mobile Norway. Med dette oppkjøpet kommer Tele2 til å kunne ta den ledende prisposisjonen og virkelig utfordre duopolet på det norske markedet gjennom å levere det beste tilbudet til alle mobilkunder i landet, sier Ekman.

Oppkjøpet forutsetter godkjenning fra minst 90 prosent av aksjeeierne og fra myndighetene.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.