NETTARKIV

Teknotrussel i IT-bransjen

RART I DAG: Men business i morgen. IT-bransjen må tørre å satse på ny teknologi, sa Nick Jones i Gartner da han foredro for IT-tinget. Foto: Trond Heggelund
RART I DAG: Men business i morgen. IT-bransjen må tørre å satse på ny teknologi, sa Nick Jones i Gartner da han foredro for IT-tinget. Foto: Trond Heggelund Bilde: Trond Heggelund
Tone Strøm-GundersenTone Strøm-GundersenTone Strøm-Gundersen
25. sep. 2007 - 12:05

Manglende satsing på teknologi og lav verdsetting av teknologer kan straffe seg.

– Når selskapet ditt trues, er det høyst sannsynlig av ny teknologi. Den gjør at ting går raskere og blir billigere. Dermed er gammel industri utsatt, sa Nick Jones i Gartner da han holdt foredrag for IT-tinget i Tønsberg for to uker siden.

Teknologi er hovedkilden til innovasjon. En rekke tradisjonelle produkter blir erstattet av ny teknologi.

– Det skal bli interessant å se hvilke bransjer som blir truet av teknologi i framtiden. Kan det være at folk vil foretrekke virtuelle ferier framfor tradisjonelle ferier? Da vil det ikke gå bra for reiseselskapene, sa Jones. – Ting som høres rart ut i dag, kan raskt bli milliardbusiness i morgen. Vi må inspirere til fantasi og teknologi.Revolusjon

Gartners klare beskjed til IT-bransjen var at de blir nødt til å ta teknologi mer seriøst, at de må slutte å sette forskning ut av bedriften og oppmuntre til kreativitet.

– Teknologi vil enten gjøre dere svært rike eller ødelegge dere, sa han.

Teknologirevolusjonen er her allerede, ifølge Jones. Han viste til at unge forbrukere og ansatte stiller helt andre krav til teknologi enn den eldre generasjonen.

– Innovasjon blir drevet fram av forbrukerne. Tidligere var det for eksempel Forsvaret som drev fram teknologien – nå skjer alt i forbrukergruppene.

Jones viste til at unge arbeidstakere vil ha helt andre forventninger til teknologiske hjelpemidler enn eldre generasjoner er vant til. Han påpekte også at skillene mellom jobb og fritid langsomt viskes ut.

Nick Jones advarte sterkt mot å stå imot ny teknologi.

– De som viser motstand, vil feile. De som satser, vil bli rike. Det er teknologien som vil gjøre oss rike og berømte i framtiden, konkluderte han.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.