OLJE OG GASS

Teknoselskap får penger fra tobakksarving

Trond Heggelund
28. sep. 2006 - 11:30

Ship Equip har hatt hell med seg i konkurransen med noen av verdens største aktører på dette markedet.

God markedsandel

Hittil i år har selskapet 25 prosent av totalt antall nye installasjoner og ved nyttår vil selskapet ha bredbåndsinstallasjoner på om lag 200 skip. Ship Equip har tradisjonelt hatt fokus innenfor fiskeriflåten og olje/gass-forsyningsskip.

Deres største konkurrentene er amerikanske CapRock og Telenor Satellite Services.

Tobakksarving og fotomodell

Det Ålesund-baserte vekstselskapet har nå fått 40 millioner kroner fra Ferd Venture, som eies av Johan H. Andresen jr.

Pengene har Andersen junior fått etter oppgjøret i tobakksimperiet Conrad Langaard og Skandinavisk Tobakskompagni.

Andersen junior kan i følge en tidligere artikkel i Dagbladet takke fire generasjoner for milliardarven, men nekter å snakke om tobakks- og sigarettproduksjon. Andresen junior har gjort sitt ytterste for å skifte image de siste seks – syv årene. Han har tidligere vært fotomodell.

Ferdes med risikokapital

For å forvalte milliardarven etablerte han Ferd, som et selskap som tilbyr risikokapital, eller venture, som det heter på engelsk.

Det er dette ventureselskapet som nå har latt sin elsk på Ship Equip.

- På fastland tar vi bredbånd som en selvfølge, men slik er det ikke til sjøs. Alle savner det, både mannskap og offiserer om bord, ansatte på rederiet, og mannskapets familie og venner, sier Bjørn Erik Reinseth i Ferd Venture, som også er ny styreleder i Ship Equip.

Bjørn Erik Reinseth var sjef for Bredbåndsfabrikken og Sense Communications, samt at han tidligere har jobbet som systemingeniør og direktør for produktutvikling og strategi i NetCom.

Raske penger tilbake

Investeringen gir Ferd Venture en betydelig eierandel. Pengene som tilføres Ship Equip skal i hovedsak brukes til å styrke satsing mot handelsflåten, utvide virksomheten til et større geografisk område, samt å styrke arbeidskapitalen.

- Selskapets utgangspunkt er det beste og vi har en klar målsetning om at omsetningen skal dobles i løpet av et par år. Ship Equip har allerede en sterk posisjon og et godt omdømme, i et marked som vokser kraftig, sier Reinseth.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.