NETTARKIV

Teknopuls13

Rigmor SæthreRigmor Sæthre
11. apr. 2007 - 14:14
De beste «Geek»-byene

Magasinet Wired har laget en humoristisk liste over de beste byene for «geeks» og nerder i USA. Nærhet til høyt rankede ingeniørskoler, antall teknologijobber, soner med trådløst nettverk og tegneseriesjapper per innbygger var noen av flere faktor som spilte inn.San Fransisco

Her er stedet hvor du også finner de ekte teknologikjendisene.

Los Angeles

Her ble Myspace født og spillutviklingsselskapet EA har her sitt hovedkontor.

Austin

Hjembyen til Dell. Wired hevder at den eneste ulempen med denne byen er at den er omgitt av Texas.

New York

Trådløst nettverk overalt. I tillegg er det positivt at det her ikke anses å være uhøflig når man er usosial. Det er nærmest en borgerplikt.

Pittsburgh

Her holder Googles ingeniørstab til, samt USAs beste informatikkinstitutt.

Boston

Det var her den såkalte «Geekness» ble oppfunnet, hevder magasinet humoristisk. Scorer veldig høyt på teknologijobber.

Washington DC

Hovedstaden scorer veldig høyt på antall mennesker som treffer hverandre på flørtesiden Geek 2 Geek på nettet.

Orlando

Scorer naturlig høyt på tegneseriesjapper. Walt Disney-center og Epcotsenteret er ivrige på tjenester som får det uvirkelige til å virke ekte.

Raleigh-Durham

Hovedsete for Red Hat, SAS Insitute og IBM ligger her. Veldig vanlig med Linux-engasjement og den evige PC-Mac-debatten.

IBM hjelper blinde å se multimedieinnhold

IBM har utviklet ny teknologi som gjør det mulig for blinde og svaksynte å oppleve video og animasjon på nettet. Frem til i dag har blant annet skjermleser-programvaren som leser opp innhold for blinde blitt forstyrret av lyd som automatisk avspilles fra videoene på nettsider.Pirat-TV på nett

Har du lyst til å se siste sesong av The Sopranos som hadde premiere i USA i begynnelsen av april? Det kan hende du kan følge med direkte på sendingene her fra Norge. Men da beveger du deg inn på de mer lysskye sidene på nettet. Morgendagens pirat-TV har nemlig sett dagens lys. Glem pirat-TV-kortene. TV-bransjen må nå også kjempe mot ulovlig streaming på nettet av direktesendingene sine, ved siden av piratkopier av populære serier. I dag tilbys det tusenvis av livesendinger av flere tusen kanaler direkte på din nettleser. På sider som Mediahopper, Channelchosser og TV-bunker kan du zappe mellom en rekke betalingskanaler. Mest populært er betal-TV-kanalenes sportsendinger.

Unngikk sand og sandal-look

Da Vfx-direktør Zack Snyder og Vxf-produsent Chris Watts skulle legge hendene sine på filmen 300, var de skjønt enige om at de skulle unngå sand- og sandal-looken som ofte kjennetegner filmer fra antikken. For å få overført Frank Millers visjoner fra tegneserien om slaget mellom spartanerne og perserne, laget paret en stilguide med bilder og tekst som ble brukt som referanse. Filmen skulle for enhver pris ikke å se ut som den hadde referanser til virkeligheten: tegneserieestetikken skulle dominere i hver enkelt bilderamme.

Hele 10 selskaper var involvert i arbeidet med den datagenererte grafikken og de visuelle effektene. Helst skulle Snyder og Watts ha forholdt seg til ett selskap, men tidspress gjorde at oppgavene måtte spres til flere selskaper. Å få 1300 tagninger med visuelle effekter fra så mange ulike selskaper til å passe sammen var en stor utfordring. Særlig lys og stemninger er noe forskjellig, avhengig av hvilke selskaper som gjorde jobben, men Snyder og Watts mener de ulike uttrykkene fungerer overraskende bra sammen. Snyder røper likevel overfor Vfx World at han kunne tenke seg å rette opp i et par ting, men ikke hvilke scener det skulle ha vært.

EA starter plateselskap

Spillutviklingsselskapet EA, som står bak noen av verdens mest populære spill, har sammen med Nettwerk One Music startet et plateselskap. – De siste fem årene har EA fått frem en rekke nye artister, men vi har ikke fått bygget dem tilstrekkelig opp som artister, sier direktør for musikk og markedsføring i EA, Steve Schnur, til Gameindustry. Den første artisten som selskapet har signert kontrakt med er Junkie XL som har laget musikk til NFL Madden og Need for Speed: Carbon.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.