NETTARKIV

Teknopuls

12. sep. 2006 - 11:39

Underholdende tidsfordriv

Time Magazine har kåret de 50 kuleste internettsidene fra året som er gått. Teknopuls presenterer her noen fra kategorien underholdning og medier.



Drawn

Dette er en side for «alle som like å tegne». Her kan du sjekke ut en rekke fantastiske og kreative illustrasjoner, tegneserier, animerte videosnutter osv. (www.drawn.ca)



Pandora

Når du taster inn navnet på favorittbandet ditt her, vil denne siden med en gang streame en radiostasjon for å finne en låt signert ditt yndlingsband, eller en den tror ligner, for så å avspille den på ditt skrivebord. Man kan påvirke spillelisten ved å kommentere de låtene som avspilles. (www.pandora.com)



The 9

Er du forvirret over hvor stort underholdningstilbudet er blitt på nettet? Finner du ikke de beste videosidene? Da kan du la deg guide i tilbudet av The 9. Her presenteres hver dag ti nye morsomme, spennende og sensasjonelle videoklipp som om det var en nyhetssending. (www.9.yahoo.com)



Wolfgang's Vault

Klikker du på Vault Radio, vil den spille av innspillinger fra liveopptredener av alle 60- og 70-talls favorittene som The Doors, The Stones, Jimmy Hendrix, Janis Joplin, Jefferson Airplane og Bob Marley for å nevne noen. Valut Radio plukker rett og slett tilfeldig opptak i FM-kvalitet fra en stor database. (www.wolfgangsvault.com)


Artikkelen fortsetter etter annonsen
annonse
Innovasjon Norge
Trer frem med omstilling som innstilling
Trer frem med omstilling som innstilling

Photo Muse

Her er en side for den som er interessert i gamle fotografier, fotokunst eller bare ønsker å drømme deg bort. I et samarbeidsprosjekt mellom the International Center of Photography i New York City og George Eastman House in Rochester (verdens eldste fotomuseum). Fortiden er databasen på 200.000 bilder. (www.photomuse.org)









Playstation vil vinne

PSP 3 spås å kapre 44 prosent av konsollmarkedet i 2011. Analyseselskapet The Yankee Group mener Playstation kommer til å bli markedsleder av den neste generasjons spillekonsoller, foran Microsoft og Nintendo, skriver Game Industry.



Aper på internett

Nederlandske orangutanger skal chatte med artsfrender i Indonesia via internett. Orangutanger i Apenheul-parken skal få lov til å tre inn i informasjonsalderen sammen med noen utvalgte aper på Borneo. Ifølge en talsmann for parken er formålet å vise at det snart ikke er flere ville orangutanger igjen i verden. Parken skal sette opp en internettforbindelse mellom Indonesia og Apeldoorn slik at apene kan se hverandre. Når de for eksempler trykker en knapp, skal de kunne gi hverandre mat. Apene i Borneo er truet av avskoging.





Kabal artigere enn å koke

Nå er det slått fast. Også kvinner over 40 forsømmer sine vanlige gjøremål på grunn av spill på PC-en. RealNetworks, som er en ledende utvikler av små og enkle spill, har offentlig gjort en rapport som avslører mentaliteten til spillerne av digitale puslespill, kortspill, kabal og brettspill. Halvparten av spillerne spiller hver dag. 60 prosent vil heller spille disse spill enn å prate på telefon, hekle eller gjøre andre huslige ting. 50 prosent ville også foretrekke å spille enn å lage mat og gå på kino. Av de som spiller, det som på engelsk kalles ”casual games” er 70 prosent kvinner over 40 år.





Barnespill via bredbånd

Nå trenger du ikke lenger å gå til butikken for å sørge for at barna dine får siste ønske oppfylt når det gjelder dataspill. Pan Vision tilbyr nå sine PC-spill digitalt via bredbånd. En del av Pan Vision-spillene har vært tilbudt digitalt via iCanal en periode, men er nå flyttet over til ESP-gruppens «SOIP Games on demand», som tilbyr ulike pakkevarianter publikum kan abonnere på. ESP-gruppen har avtale med Telenor. Pan Vision utvikler PC-spill for barn og familie. Blant de mest kjente spillene er Blåfjell, Månetoppen, Mulle Mekk, Pelle Politibil, Olsenbanden jr., Kaptein Sabeltann og Backpacker.







Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.