NETTARKIV

Teknopuls TU24

KREATIVT: Omtrent slik vil vi i fremtiden kunne se samtidskunst i London i 2012. FOTO: Hayes Davidson
KREATIVT: Omtrent slik vil vi i fremtiden kunne se samtidskunst i London i 2012. FOTO: Hayes Davidson


Internett

RSS-nyhetslesere er en velbrukt tjeneste blant de av oss som prøver å være oppdatert på det som skjer. Nå kan vi få enda litt mer hjelp på veien. For det utvikles stadig mer fantasifulle måter å presentere siste nytt på. Glem altså tittel, ingress og brødtekst. Hva med å få nyheten servert som snakkeboble i et dataanimert spill? Klikker du deg inn på Average Shoveler er du en mann midt i snøfylte New York som må kjempe deg gjennom informasjonsstormen som møter deg utendørs. Snø som daler ned eksploderer plutselig og forvandler seg til å bli bilder fra de siste hendelser rundt om i verden. Grafikken er i retro 80-tallsstil og laget av Carlo Zanni. Nyhetene, som Yahoo distribuerer, blir fortalt til deg av forbipasserende. En annen tjeneste som gjør det triste nyhetsbildet noe mer moro, er FlickrFling. Her velger du selv hvilken nyhetstjeneste du vil oppdateres av. Det spesielle med denne, er at den blander to tjenester på samme tid. Den henter bilder fra den populære fotodelingsbasen Flickr og ulike RSS-tjenester. Tilfeldige bilder lagt ut av mennesker fra hele verden akkompagnerer de ulike ordene i nyhetsmeldingen. Det er stikkord som er lagt til bildene i Flickr som fungerer som bindeledd. Men er du kun ute etter litt tidsfordriv, kan du like gjerne prøve Poeme Dada. Her blir nyhetene delt opp og satt sammen i tilfeldig rekkefølge. Absolutt absurditet er resultatet. Men det var vel kanskje nyheten i utgangspunktet? Har du lyst å prøve selv, søker du enkelt og greit på de her nevnte siders navn på en eller annen søkemaskin. Tjenestene har altfor lange lenker til å bli gjengitt på noe så tradisjonelt som papir...Viser samspillet mellom industri og arkitektur

Utstillingen, Industry!, som fokuserer på samspillet mellom arkitektur og industri vises fortiden på Norsk Design- og Arkitektursenter i Oslo. Arkitektkontoret Helen & Hard fra Stavanger er et av firmaene som er representert. Hva skjer når industrien møter arkitekturen 100 år etter den modernistiske revolusjonen?, er et spørsmål som forsøkes besvares.

Hett boligmarked i virtuell verden

I sommer kokte det på boligmarked i Entropia Universe. Men spillerne skal ikke bare ha hus, også snødekte fjell og regnskog kapres for tusenvis av kroner. I juli måned ble det aksjonert bort virtuell eiendom for 1, 3 millioner kroner i Universet til Entropia, lyder den forunderlige nyheten lansert av utviklerselskapet MindArk denne sensommeren. – Dette markerer starten på eiendomsboomen i den virtuelle verden, sier administrerende direktør Jan Welter i selskapet. Kjøp og salg foregår ved at spillere veksler ekte valuta fra den virkelige verden om til PED (Project Entropia Dollars).

Entropia Universe ligger på en planet, Calypso, som består av to kontinenter med ekspanderende byer. Her kan innbyggerne fornøye seg på flere vis, blant annet med sosial omgang sammen med andre spilleres karakterer. For dette livet trenges et hjem - og alt det andre som også hjelper på statusen i den virkelige verden.

Stille TV-revolusjon

I alt hysteriet på hvor klart og stort bildet hjemme i stua kan bli, har TV-mediet revolusjonert seg selv i det stille på helt vanlige Mac- og PC-skjermer. YouTube, Google Video og iFilm er stedet Tv-mediet tar av. I dag hevder YouTube å vise 100 millioner videoklipp hver dag, skriver Dagbladet. Det mest populære filmklippet på YouTube noensinne, komikeren Judson Laipplys «Evolution of Dance», er sett mer enn 30 millioner ganger.

LINK:

www.video.google.com

www.youtube.com

www.ifilm.comTate Modern transformeres

Britene tror på signalbygg og ingeniørkunst når de skal vise seg frem. Allerede få år etter at den ombygde kraftstasjonen, Tate Modern, åpnet, vil britene ytterligere bygge ut sitt senter for samtidskunst. – Det skal bli et symbol på det kreative Storbritannia. London er den kulturelle og kreative hovedstaden i verden, skriver Tate Modern selvbevisst i en pressemelding. Det nye bygget er tegnet av Herzog & de Meuron som i sin tid også forvandlet den gigantiske kraftstasjonen til landemerket Tate Modern. Når det nye bygget står ferdig, vil museet få 23.000 kvadratmeter med ekstra plass for samtidskunst og visuell samtidskultur som film, foto og performance.

Stikkord: Tate Modern, Herzog & de Meuron

Les mer om: