NETTARKIV

Teknopuls 30

28. sep. 2006 - 10:34

Misunnelig på Norden

Det britiske magasinet Gameindustry.biz refererte fra konferansen Nordic Game i Malmø ved å hevde at vår egen kulturminister Trond Giske rundhåndet delte ut tilskudd til en rekke nordiske utviklere. På spørsmål om britisk kulturpolitikk, som ifølge Gameindustry viser en motvilje mot å støtte britisk spillindustri, sa Giske at han ikke kan svare på andre politikeres valg, men at han selv synes det er riktig å støtte nordiske spillutviklere.

– Jeg ser på spillindustrien som en kulturindustri. Her utvikler mennesker sine egenskaper og evnen til å se verden fra ulike perspektiver. Det er veldig viktig at vi forteller historier fra vår egen kultur i denne industrien, som vi gjør i filmindustrien. Våre barn skal ha tilgang på spill med grunnlag i nordisk fortellertradisjoner, sier han til magasinet.

Giske delte blant annet ut følgende tilskudd fra Nordisk Råds pengesekk: 600 000 svenske kroner gikk til Guppyworks for Snødronningen og Det magiske speilet. 400 000 svenske kroner gikk til Skalden Studios for Blablobben Dogg og Det grønne monsteret, og 500 000 danske kroner gikk til Sublevel X Entertainment for Nord. Giske unnskyldte nærmest sine partifeller i Storbritannia for å ikke støtte industrien.

– Man må jo ta i betraktning at Storbritannia utgjør 60 millioner mennesker. I Norden er vi kun 24 millioner, sier han til Gameindustry. Informasjonssjef i Nordic Game, Jacob Riis, fortalte i samme magasin at den nordiske spillindustrien er nå verdens sjette eller sjuende største, globalt sett. Men selv om nordisk spillindustri er flinke til å eksportere, utgjør spill med en klar nordisk profil, enten som følge av lokalisering eller produksjon, kun én prosent av solgte titler i Norden. Bare fem prosent av alle spilltitler tilgjengelig på markedet har en link til Norden.

– Dette er en viktig problemstilling vi skal jobbe med i årene fremover sier Riis.

Send inn datakunst til kunstbiennale

Er du kreativ foran skjermen og har lyst på litt internasjonal oppmerksomhet? Send inn din datakunst til den syvende Computer Art Biennale i Polen. Sjekk: www.teatr-rzeszow.com.Disney med i norsk barneprogramvare

Norske Easybits Software, som utvikler programvare for barn, har nå sikret seg muligheten til å tilby underholdningstjenester fra Disney. Hovedproduktet Magic Desktop, som fungerer som et operativsystem for barn, er selskapets hovedprodukt og består av nettleser, et e-postprogram, og en rekkke lær og lek spill. – Denne avtalen gjør vår programvare komplett, sier daglig leder Lars Jølstad i Easybits Software. Magic Desktop er i dag tilgjengelig på elleve språk.Microsoft lanserer Youtube-rival

Microsoft synes åpenbart artige videosnutter og filmer med dagbokpreg er noe å satse på. Ifølge BBC skal programvaregiganten lansere en brukerstyrt online-tjeneste som skal konkurrere med YouTube, Google, Yahoo.

Soapbox som tjenesten er kalt, skal lanseres innen seks måneder. – Vi er ennå i en tidlig fase av online-video, vi ser foreløpig kun første akt, sier Rob Bennet i MSN. YouTube hadde 34 millioner besøk siste måned, ifølge en måling foretatt av Nielsen/ NetRating.

– Vi er ikke blinde overfor det faktum at YouTube leder godt an nå, sier Bennet. Nettsiden Cnet har testet betaversjonen av Soapbox og sier den er skuffende, men at den er hakket bedre teknisk enn YouTube.Noire-sjangeren til spillverdenen

Folka bak spillet Grand Theft Auto, Rockstar Games, skal gi ut L.A. Noire, ifølge dagbladet.no. Spillet skal være en dyster detektivhistorie med elementer av oppgaveløsning og action. Rockstar lover et perfekt gjenskapt Los Angeles fra sent 40-tall, der spillere skal løse mordgåter i et åpent landskap. Spillet skal ifølge pressemeldingen være fylt til randen med korrupsjon, dop og jazz. Kanskje noe for nostalgikere som ikke er så gira på hip hop eller techno som bakgrunnsmusikk i spill?

Les mer om:
Share icon
Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.