NETTARKIV

TEKNOPULS 14

Veslemøy NestvoldVeslemøy NestvoldVeslemøy Nestvold
20. apr. 2006 - 14:21

Notis 1

Vignett:

MuseumTur til London?Skal du til London i vår? Da kan det være et godt tips å besøke London Science Museum. Frem til 6. Juni vil man her kunne se utstillingen, Pixar: 20 Years of Animation. Animasjonsselskapet, Pixar, som nå er kjøpt av Disney står bak animasjonsfilmene Toy Story og De Utrolige blant annet. Utstillingen består av over 100 kunstverk, modeller og digitale malerier fra deres studio. Man får også med seg to fantastiske audiovisuelle opplevelser, skriver museet på sine hjemmesider.

Museet åpnet dessuten nylig en ny avdeling som heter Deep Sea 3D. Her blir man lovet en eventyrlig 3D-reise undervanns. Man skal møte alle utrolige skapninger til sjøs uten å bli våt. Man rådes til å bestille på forhånd.

Museet er gratis og ligger like ved South Kensington stasjon.

LINK: www.sciencemuseum.org.ukNOTIS 2:NRK valgt partner i digitaliseringsprosess

NRK har inngått et samarbeide med det norske konsulentselskapet NSA og Norcom- gruppen. – Vi vil sammen bidra til å definere digitaliseringen på det europeiske kringkastingsmarkedet, sier administrerende direktør Espen Remman i NSA i en pressemelding.

NOTIS 3Juksere tatt i World of WarcraftSpillselskapet, Blizzard, som står bak et av verdens største online-spill, World of Warcraft, har slått til mot juksemakere. Over 15.000 brukere har fått en smekk over fingrene. Om lag 5.400 av disse har rett og slett fått stengt brukerkontoen sin. Ytterligere 10.700 skal ha fått en suspensasjon, skriver selskapet på sine hjemmesider. Grunnen til de drastiske tiltakene er at spillerne har misbrukt spillereglene ved å blant annet å bruke tilleggsprogrammer til å skaffe seg spillgull og dyrbare spillobjekter.NOTIS 4Nedlastbare fruerWalt Disney-konsernet handler ikke lenger bare om Donald Duck og Mikke Mus. Konsernet gjør seg nå bemerket med nyskapning innenfor TV-underholdningsbransjen. Kabelnettverket ABC som er eid av Disney-konsernet skal nå legge ut episoder av Frustrerte fruer og Lost for fri nedlasting. Men bredbåndskundene vil ikke kunne hoppe over reklamepausene som er innlemmet i programmene. Analytikere, som BBC.com referer til, hevder at flere tv-selskap vil gjøre som Disney i nær fremtid. Episodene vil bare være tilgjenglige for de med bredbåndstilknytning og bare for de med amerikansk IP-adresse. Disney har også nylig startet en egen Internettkanal for såpefans.NOTIS 5Nintendo satser på hjernenProfessor Kawashima's hjernetrim, "How old is your brain” er et japansk fenomen som er i ferd med å spre seg til Europa. Spillet Brain Age, er et spill for den håndholdte Ninento DS-konsollen og er blitt kjøpt av 1, 4 millioner i Japan. Ifølge Nintendo skal noen få spilleminutter stimulere deler av hjernen som er relatert til tenkning, kreativitet og konsentrasjon. Spillet består av varierte tester. Poengene du får, avgjør hvilken alder hjernen din har. Raske og nøyaktige svar er de avgjørende faktorer. Sudoku er også en del av dette spillet og vil kanskje derfor også falle i smak når det omsider blir lansert i Europa senere i år.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.