OLJE OG GASS

Teknologifokus i oljemeldingen

Tekna sier teknologi er en forutsetning når oljenæringen skal lenger nord, og hente de siste dråpene fra modne felt.
Tekna sier teknologi er en forutsetning når oljenæringen skal lenger nord, og hente de siste dråpene fra modne felt. Bilde: Statoil
Maiken Ree
24. juni 2011 - 13:08

Stortingsmeldingen om norsk oljepolitikk, også kalt oljemeldingen, peker på at utvinningen av olje og gass på norsk sokkel blir stadig mer krevende og dyrere.

– Det gjør at satsing på kompetanse og ny teknologi blir viktigere for å utnytte ressursene som er der, sier Hovedtillitsvalgt for Statoil i Tekna, Ingrid Di Valerio, til Teknisk Ukeblad.

Ingrid Di Valerio, Teknas hovedtillitsvalgt i Statoil.
– Det gjør at satsing på kompetanse og ny teknologi blir viktigere for å utnytte ressursene som er der, sier Hovedtillitsvalgt for Statoil i Tekna, Ingrid Di Valerio, til Teknisk Ukeblad. Ingrid Di Valerio hilser et teknologifokus i oljemeldingen velkommen. Tekna

Godt fornøyd

Tekna er godt fornøyd med at Olje- og energidepartementet (OED) vektlegger dette i meldingen som legges frem i dag.

– Slik det er nå er teknologien for dyr for å kunne brukes til å utvinne de siste dråpene i modne felt. Derfor går oljeselskapene heller over til en ny tue og utvinner heller der, sier Di Valerio.

Kompetanse i fokus

Hun understreker at det er viktig at oljeselskapene har tilstrekkelig kompetanse på anleggene til havs, både av hensyn til sikkerhet men også for å forhindre miljøskader.

– Man må også tenke på at vi flytter virksomheten lenger nord. Det setter også større krav til sikkerhet, og dermed til utvikling av ny teknologi for utvinning av olje og gass i sårbare havområder, sier Di Valerio.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.