KLIMA

Teknologien er her, nå må foten over på gasspedalen

I en verden i rask endring har vi ikke alle svarene, og vi kommer ikke til å finne en perfekt løsning som ordner alle utfordringer. Det sies at veien blir til mens man går, men da er første som må skje, at man faktisk starter ferden.

Målet for årets klimatoppmøte var å øke ambisjonene og å sette tidligere vedtak ut i livet. Statsminister Jonas Gahr Støre jubler sammen med blant andre FNs generalsekretær Antonio Guterres.
Målet for årets klimatoppmøte var å øke ambisjonene og å sette tidligere vedtak ut i livet. Statsminister Jonas Gahr Støre jubler sammen med blant andre FNs generalsekretær Antonio Guterres. Foto: Javad Parsa/NTB
Kim AllgotKim AllgotSpaltist
18. nov. 2022 - 13:00

Det 27. klimatoppmøtet i rekken avsluttes denne uken i den egyptiske byen Sharm el-Sheikh. FNs generalsekretær satte en alvorlig tone da han åpnet møtet med «We are on our way to climate hell with our foot on the accelerator» og fulgte opp med «We can sign a climate solidarity act, or a collective suicide pact».

Share icon
Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.