Teknologibedriften Tandberg Data

(Foto: Norconsult. )
- BEHOV FOR RESTRUKTURERING: Tandberg Datas nye sjef Pat Clarke setter umiddelbart i gang med opprydding i det kriserammede selskapet. Nedbemanning utelukker han ikke. (Bilde: Tandberg Data)
  • nettarkiv

Tandberg Data har hele tiden vært anerkjent som en topp teknologisk leverandør av ulike typer datalagringsprodukter, i første rekke basert på magnetbånd.

Gjennom tidene har det ikke manglet på spådommer om magnetlagringsteknologiens død. Men Tandberg Data har gjentatte ganger slått tilbake med økende kapasitet og hastighet i sine produkter. De har også klart å være konkurransedyktige på pris.Ingen dans på roser

Men selskapet har gjentatte ganger vært i trøbbel. Kanskje ligger årsaken nettopp i nødvendige prisreduksjoner og pressede marginer. Tandbergs teknologer fra 80-tallet hevdet også hardnakket at produksjonen måtte ligge i Norge. Det var helt avgjørende med kort vei mellom utviklere og den fysiske produksjonen, blant annet på grunn av mange finmekaniske løsninger i disse produktene.

Men til slutt måtte man bite i det sure eplet. Kanskje skjedde for sent. I en periode hadde Tandberg Data også en produksjonsenhet i USA. Det gikk ikke bra. De selskapet gikk neste skoene av seg i denne satsingen.

Nå er det igjen en USA-satsing som skaper alvorlig trøbbel, så alvorlig at konkursspøkelset nok en gang kobles til Tandberg-navnet.Bredt produktspekter

Tandberg Data har etter hvert en bred pallett produkter å tilby sine kunder som spenner fra små bedrifter til OEM-leveranser.

Båndstasjonene based on LTO, VXA or SLR teknologi henvender seg I første rekke til små og mellomstore bedrifter.

Videre kommer større automatiserte lagringssystemer for større bedrifter. De har etter hvert også disksystemer på programmet, som RDX QuikStor.

Eksklusivt for digitale abonnenter

På forsiden nå