NETTARKIV

Teknologibedriften Tandberg Data

Finn Halvorsen
4. des. 2007 - 15:39

Tandberg Data har hele tiden vært anerkjent som en topp teknologisk leverandør av ulike typer datalagringsprodukter, i første rekke basert på magnetbånd.

Gjennom tidene har det ikke manglet på spådommer om magnetlagringsteknologiens død. Men Tandberg Data har gjentatte ganger slått tilbake med økende kapasitet og hastighet i sine produkter. De har også klart å være konkurransedyktige på pris.Ingen dans på roser

Men selskapet har gjentatte ganger vært i trøbbel. Kanskje ligger årsaken nettopp i nødvendige prisreduksjoner og pressede marginer. Tandbergs teknologer fra 80-tallet hevdet også hardnakket at produksjonen måtte ligge i Norge. Det var helt avgjørende med kort vei mellom utviklere og den fysiske produksjonen, blant annet på grunn av mange finmekaniske løsninger i disse produktene.

Men til slutt måtte man bite i det sure eplet. Kanskje skjedde for sent. I en periode hadde Tandberg Data også en produksjonsenhet i USA. Det gikk ikke bra. De selskapet gikk neste skoene av seg i denne satsingen.

Nå er det igjen en USA-satsing som skaper alvorlig trøbbel, så alvorlig at konkursspøkelset nok en gang kobles til Tandberg-navnet.Bredt produktspekter

Tandberg Data har etter hvert en bred pallett produkter å tilby sine kunder som spenner fra små bedrifter til OEM-leveranser.

Båndstasjonene based on LTO, VXA or SLR teknologi henvender seg I første rekke til små og mellomstore bedrifter.

Videre kommer større automatiserte lagringssystemer for større bedrifter. De har etter hvert også disksystemer på programmet, som RDX QuikStor.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.