FORUM

Teknologi – noe for Tekna eller for NITO?

5. aug. 2008 - 10:00

MILJØ: Tekna sier de mener at det skal legges til rette for utvikling og implementering av miljøvennlig teknologi. Jeg er sikker på at NITO sier noe lignende flere steder.

Og dette er jo bra, men er det bare prat? Gjør våre teknologiorganisasjoner noe annet enn å reise på møter, delta i utredninger og tenkebokser for å snakke miljø med politikere og NHO?

Hvis vi prøver å finne svaret ut ifra statistikk over utslippene til Norge, tyder det på at det er bare prat. Utslippene de siste årene har steget, vi håpet vel på et fall!

Er det ikke på tide at våre teknologiorganisasjoner går foran og viser hva teknologi kan brukes til?

Den engelske ingeniør- og teknikkerorganisasjon IET har brukt internett i mange år for å samle stemmer på styremedlemmer og avgjørelser av saker. Dette for å redusere antallet reiser til møter.

Den samme organisasjonen er også formet ved at de gamle organisasjonene som tilsvarte Tekna og NITO ble slått sammen for å rasjonalisere og spare ressurser.

E-mail brukes aktivt til å sende ut medlemsinformasjon for å redusere papirforbruket og belastningen med transport av papir til medlemmene.

Burde ikke våre foreninger ha evne til minst det samme?

Kjære Tekna-president Marianne Harg og NITO-president Marit Stykket, hva gjør dere?

Vil dere:

  • Stoppe utsendelsen gjennom posten av medlemsbladene Tekna og Refleks, eventuelt ilegge høye ekstraavgifter hvis et medlem må ha bladet i papirform i stedet for å se det på www.
  • Arbeide for at Teknisk Ukeblad hovedsakelig kun blir tilgjengelig gjennom www.
  • Gjennomføre avstemninger på internett ved valg av personer og på saker slik at antallet reiser til møter kan reduseres.
  • Slå sammen Tekna og NITO slik at man kan spare ressurser.
Artikkelen fortsetter etter annonsen
annonsørinnhold
GK
Ambisiøs renovering midt i Trondheim


Det er mulig at dette kan kalles små fillesaker, men et sted må man begynne. Jeg kan ikke se at verken Tekna eller NITO har gjennomført andre ressurs- og utslippsreduserende tiltak.

Jeg håper at Tekna-president Marianne Harg og NITO-president Marit Stykket kan nevne eksempler som viser at jeg har feil.

Øivind Moen

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.