ARKIVNYHETER

Teknologene samles til kursing

Veslemøy NestvoldVeslemøy NestvoldVeslemøy Nestvold
6. des. 2001 - 10:58

NIFs brosjyre for Kursdagene 2002 viser et rikholdig tilbud til teknologer som ønsker oppdatering. I tillegg til å få faglig påfyll reiser også mange til Trondheim for å skaffe seg nye kontakter i miljøet og etablere nettverk. En aften i studentersamfundet lokker også mange, selv om studentdagene overraskende fort fades ut etter at man forlater Gløshaugen og studenterstaden.

Kursdagsdebatter

7.-11. januar arrangeres de 44. kursdagene i rekken. Nytt for dette arrangementet er kursdagsdebatter, der temaet er "Mangel på sivilingeniører, fremtidens norske akilleshæl?". Dette er debatter som arrangeres i lunsjen tirsdag og torsdag.

- For NIF er det en anledning til å rette søkelyset mot et viktig tema hvor så mange teknologer er samlet. Vi har valgt å ha påmelding til debattene som skal foregå i kantinen for å se hvor mange som kan være interessert i å ha en debatt samtidig som man spiser lunsj. Noen vil forståelig nok velge å ta en prat med gamle studiekamerater også, sier informasjonssjef Tom Dalbak i NIF. Han håper kursdagene også denne gangen trekker rundt 1000 deltakere som har vært gjennomsnittet de siste årene.

Flere gjengangere

I tillegg til tunge fagkurs om brufundamentering, bygg og eiendomsforvaltning, prosjektering av stål- og betongkonstruksjoner, og IKT i helsesektoren, er det også i år seminarer og konferanser om teknologiledelse, forhandlingsteknikk, presentasjonsteknikk, arbeidsrelasjoner i den "nye økonomien" samt kurs om strategi og marked. Digitale telenett 2002 fokuserer i år på tekniske løsninger for nett og tjenester innen bredbånd, mens Samferdselskonferansen 2002 tar for seg nullvisjonen, veidekker og offentlig - privat samarbeid innen veibygging.

I tillegg arrangeres "First Tuesday" i Trondheim som en åpen møteplass for alle som jobber i den nye økonomien. Dette skal være et uformelt møtested og arrangeres en kveld under kursdagene med tema bredbånd. I tillegg til foredraget vil deltakerne kunne begå nettverks- og relasjonsbygging.

Høydepunktet

Dalbak forteller at det tradisjonen tro legges opp til god underholdning og velsmakende mat og drikke på Samfundet: - Det blir rike muligheter til sosial nettverksbygging også på kveldstid, lover en forventningsfull informasjonssjef i NIF.

Share icon
Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.