FORUM

Teknisk Ukeblad på villstrå?

19. okt. 2006 - 19:25

POLITIKK Teknisk Ukeblad publiserte i nr. 2906 en artikkel med overskrifta «Politikere i villrede da de godkjente Kraftsluket Ormen Lange». Her kan det synes som om Teknisk Ukeblad er på villstrå.

Som det framgår av teksten i artikkelen, var SVs daværende representanter i energi- og miljøfraksjonen, Hallgeir Langeland og undertegnede, svært oppmerksomme på problemene som inngangsetting av Ormen Lange-prosjektet ville kunne innebære i forhold til kraftforsyninga i regionen. Dette var bakgrunnen for at SV fremmet forslag om at saken skulle sendes tilbake til Olje- og energidepartementet, for at denne siden ved prosjektet skulle konsekvensutredes, jfr. Innst. S. nr. 159 (2003-2004).

Overskrifta «Politikere i villrede da de godkjente Kraftsluket Ormen Lange» tildekker det som var en politisk motsetning mellom de ulike partiene på Stortinget, hvor SV var alene om å se de mulige konsekvensene av å godkjenne et prosjekt før denne siden av saken var tilstrekkelig belyst. Realiteten var at de øvrige politiske partiene på Stortinget valgte å overhøre SVs advarsler. Og de var neppe i villrede heller. De bare gjorde som Eivind Reiten og Norsk Hydro sa.

Ingvild Vaggen Malvik (SV)

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.