MENINGER

Teknisk Ukeblad i ny drakt

Teknisk Ukeblad er inne i sitt 151. år. Selv om bladets innhold har variert i løpet av disse årene, har det alltid vært forankret i teknologirelaterte problemstillinger. Vår mål har vært å formidle polyteknisk stoff saklig og korrekt. Dette har gitt oss tillit både hos våre lesere og våre kilder.

I en hektisk hverdag med et stort medieutvalg har du ikke alltid like god tid til å lese Teknisk Ukeblad. Kanskje oppdager du ikke den gode saken fordi vi ikke har strukturert bladet godt nok. Kanskje har du ikke tid til å lese heleartikkelen for å få med hovedpoenget. Kanskje tar du i utgangspunktet bare en rask kikk på forsiden. Dersom den ikke er spennende nok, prioriterer du andre ting enn å lese ukens utgave av Teknisk Ukeblad

Dette ønsker vi å gjøre noe med. Med leserens behov i tankene justerer vi nå bladets innhold og layout: Fra første utgave i januar kommer TU ut i ny drakt.

Jeg skal forsøke å forklare hva vi gjør.

Våre leserundersøkelser viser at leserne er svært opptatt av teknologi, nærings- og samfunnsaktualiteter, presentert og kommentert på en lettfattelig måte. Derfor utvider vi aktualitetsseksjonen tidlig i bladet og endrer denne seksjonens profil. I tillegg til å følge opp det som skjer innenfor Norges teknologi- og næringsliv, vil seksjonen inneholde produktnyheter og drypp fra internasjonale miljøer. Denne kombinasjonen finner du ikke andre steder.

Leserne ønsker også dybdestoff, opplevelse og underholdning. I neste seksjon i bladet er t målet vårt derfor å ta leserne med på lengre og kortere reiser i – og noen ganger utenfor – teknologiens verden. Dette skal være lesestoff du tar fatt på når du har litt bedre tid.

Teknisk Ukeblad er også enkeltbransjenes blad. Tidligere har vi forsøkt å møte bransjene med "temasider". Fra neste år bringer vi distinkte spesialseksjoner tilpasset den enkelte bransje. Spesialseksjonene data/tele, bygg/anlegg, produksjon/automatisering og energi vil komme seks til ti ganger i løpet av året, med fokus på bransjenes hverdag, hendelser og utfordringer.

Dette er noen av endringene. Resten vil du se når du får første utgave i januar. I mellomtiden er det jule- og nyttårsfeiring. Da har du sikkert viktigere ting å tenke på enn omleggingen av et gammelt polyteknisk tidsskrift!

En god jul til deg og dine!

Vi sees neste år,

Rommy Rudihagen

Ansvarlig redaktør

Les mer om:
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.