SAMFERDSEL

Teknisk tro på NSB-sjef

Valget falt på femtiåringen Einar Enger da styret i NSB lette etter Osmund Uelands avtaker til uriasposten som NSBs nye konsernsjef. Enger kommer fra jobben som administrerende direktør i Tine Norske Meierier, og han er agronom av utdannelse.

– Jeg er kanskje litt skuffet over at de ikke fant en person med mer teknisk bakgrunn, vedgår hovedtillitsvalgt for Nito Håkon Endresen når tekblad.no presser ham på spørsmålet. Men han legger raskt til: – Hans kvalifikasjoner som toppleder for et stort konsern skal være de beste, og vi har ingen grunn til å være skeptiske til utnevnelsen.

Enger skal lede et konsern som har fått mange store problemer å hanskes med den siste tiden. En del av disse er av spesifikk teknisk art, slik som akslingsbrudd på Signaturtog.

– At Enger har den bakgrunnen han har, volder oss overhodet ingen problemer, sier NIFs hovedtillitsvalgte Linda Svenning. – Jeg regner med at han etter hvert forholder seg til den dyktige staben av medarbeidere i de vanskelige tekniske spørsmålene, tror hun.

Les mer om:
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.