KOMMENTARER

Teknisk sett Kulepenn eller pc?

Espen Zachariassen
30. mars 2008 - 22:01

Her om dagen ryddet jeg i papirbunkene som hadde vokst seg altfor høye på hjemmekontorets fra før trange pult. Et par ark med firesifrede pin-koder fra Skatteetaten vekket til live tidligere irritasjon.

Forklaringen finner vi på senhøsten 2007. Jeg hadde behov for å endre skattesatsen fra nyttår og trengte derfor nytt skattekort. Som tilhenger av elektroniske hjelpmidler, ville jeg logge meg inn på Skatteetatens nettsider og bestille kortet der.

Jeg hadde faktisk tatt vare på siste tilsendte samling med pin-koder, som kom sammen med forrige skattekort. Nå er det intet ukjent fenomen at IT-relaterte produkter går fort ut på dato. Det gjaldt også mine koder. Ingen av dem ble godkjent.

Jeg hadde tid til å vente og bestilte nye koder. Et par uker senere gjorde jeg et nytt forsøk. Ingen av de 116 (eller hvor mange det nå var) pin-kodene ville være med på leken.

Da tillot jeg meg en irritert telefon til mitt lokale ligningskontor, som kunne fortelle at kodene var deaktivert fordi nytt skattekort med nye koder var underveis i posten. Så mine ferske koder hadde fått redusert sin levetid til nesten ingen ting. På grunn av et skattekort jeg ikke skulle bruke. Jeg skulle jo bestille et helt nytt kort for 2008.

Og det kunne jeg heller ikke bestille, hvis jeg først hadde klart å logge meg på, for skjemaene for 2008 var ikke klare før etter nyttår...

Jeg måtte gi opp den digitale varianten, som vår IT-minister drømmer om, forlate arbeidsplassen i 90 minutter for å stå i kø på ligningskontoret og fylle ut et skjema med kulepenn der 2007 var strøket ut og erstattet med 2008!

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.