ARKIVNYHETER

Teknikk og næringspolitikk

Nytt av året er en egen fagseksjon med tema "andre energiteknologier".

Flere innlegg vil også dreie seg om vinterens kraftsituasjon, blant annet fra Olje- og energidepartementet (OED) og Nord Pool.

Alle som er interessert i tekniske, miljøfaglige, juridiske, forvaltningsmessige og næringspolitiske spørsmål, får en mulighet på PTK 11. og 12. mars på Gardermoen, sier rådgiver Torgeir Johnson i EBL Kompetanse as.

Dette er en årviss konferanse, et forum for utveksling av erfaringer og presentasjon av nyvinninger innen miljø, sikkerhet, tilsyn, drift, vedlikehold og fornyelse.

Gass og grønne sertifikater

OED vil omtale grønne sertifikater og gassmeldingen - og tiltak som kan avhjelpe de problemene denne vinteren har brakt oss innen kraftforsyning.

Det er både tiltak for å øke produksjonsevnen, hva som kan få ned forbruket, vurderinger om vi skal skifte til andre energikilder eller om poenget er å utnytte nye energiteknologier eller utnytte kjente teknologier bedre.

Tiltak for å utnytte energikilder krever bruk av landskap i konkurranse med andre utnyttelsesmuligheter. To foredrag vil presentere mulige problemstillinger på bakgrunn av nye utredninger.

Andre innlegg tar blant annet for seg sikkerhet på turbinsiden, storskala dambruddsforsøk på fyllingsdammer, nye brannslokkemidler, ombygging, småkraftverk og opplæring innen drift- og vedlikehold i inn- og utland. Også saltkraft, tidevannsstrømmer og vindkraft blir behandlet.

Historiske smakebiter

Under åpningen av konferansen vil årets vertskap, Glommens og Laagens Brukseierforening (GLB), gi smakebiter fra 100 år i vannressursforvaltningens tjeneste. Omstruktureringer har gitt nye utfordringer for GLB, en eiernøytral aktør som bistår med fagkompetanse eierne ikke sitter inne med.

Norges vassdrags- og energidirektorat vil i forkant av PTK arrangere et gratis seminar på samme sted, Clarion Airport Hotel på Gardermoen, den 10. mars.

Mer om konferanse og påmelding på: www.ebl-kompetanse.no

Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.